Kladdkakan jag bjöd på till mötet på jobbet igår var en fullträff. Bland de bästa kladdkakorna faktiskt, riktigt kladdig i mitten.
Jag utgick från ett recept på något som kallas St Hans kladdkaka.
Jag blev faktiskt lite överraskad över mängden socker. Tror att jag nästa gång ska använda mig av hälften Stevia strö, för att göra det lite nyttigare.
För att ge kladdkakan lite crunch hade jag i en handfull hackade hasselnötter. För nötallergiker går det lika bra att utesluta eller byta ut mot t.ex. non stop-godis.
För en kladdkaka behöver du:
4,5 dl socker
2,25 dl mjöl
4,5 msk kakao
4 ägg
225 g smör
En handfull hasselnötter
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Blanda de torra ingredienserna. Rör ner äggen. Smält smöret och häll ner det i smeten. Det kommer se ut som att det inte går ihop, men lugn bara. Ha tålamod och fortsätt röra.
Rör ner till sist ner de hackade nötterna.
Häll smeten i en smord och bröad springform.
Använd gärna kokos istället för ströbröd. Det blir gott.
Gräddai 30 minuter i mitten av ugnen.
Kakan ska vara jättekladdig i mitten.
Låt den stå i kylen över ett par timmar eller helst över natten.
Jag serverade kakan med vispad grädde med några droppar vanilj i och färska jordgubbar.