Hej,
Jag antar att ni är ute och njuter av det fina vädret. Själv är jag halvkrasslig, går runt inomhus med halsduk och dricker KanJang.
Mini-me har varit hos farmor och farfar ett par timmar. Hjälpt farfar att tvätta båten, som ska sjösättas nästa helg.

Jag har inte gjort många knop idag. Sov länge, ätit kall pizza till lunch, tittat ut på nya bilen då och då, slösurfat och nu ska jag titta på ett avsnitt av Beauty and the Beast på TV 4 play.

Men jag måste ju så klart uppmärksamma er på att det idag är Polkagrisens dag! Så ikväll är det fritt fram att göra något smaskigt med polkasmak.
Jag orkar inte ställa mig och baka just nu, så jag ska ge er tips om något som visserligen är ätbart men är ämnat för utsidan av kroppen.

20130420-150531.jpg

Att skrubba kroppen är toppen för huden. Det får fart på blodcirkulationen och tar bort döda hudceller. Kvar blir rosig och len hud, som är redo att möta vårsolen.

20130420-150709.jpg
Bodyscrubs kan vara dyra och innehålla en massa onödiga ämnen. Bättre då att göra sin egen. Billigt, enkelt och du vet exakt vad som är i.
Denna skrubb är för kroppen och kan användas några gånger i veckan. Inte varje dag, det sliter onödigt på huden.
För den känsliga huden i ansiktet är skrubben lite för grov.

20130420-151003.jpg
Här har jag gjort två olika lager, men det är ju absolut inte nödvändigt.

4 dl socker gick åt, ett till varje lager.
Blanda med matolja eller olivolja och en doftolja. Jag hade i pepparmintsolja i den vita delen och outspädd hallonsaft i den röda delen. Droppa i olja och doft/färg efter eget tycke. Sockret ska bli ganska mjukt.

Häll upp på burk och skriv en fin etikett.

Kram Christine

Homemade sugar scrub: 4 dl sugar, sunflower oil or olive oil, a few drops of peppermint oil and a few drops of undiluted raspberry lemonade.

Divide the sugar in two bowls. Mix the peppermint into one and the raspberry lemonade into the other. A few tablespoons of regular oil in each bowl, to make the sugar soft.
Pour into a nice jar, puta label on and voila, you have a nice smelling and good tasting scrub to give away.

Love Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273