Dags att börja tipsa er om presenter istället för en blomma. Blommor i all ära, det är verkligen inte fel att ta med till värdinnan när man går bort MEN det är även roligt med en liten present. Här är det inte störst och dyrast som är bäst, utan det ska (som alltid visserligen) vara en present med en tanke bakom.

Jag tycker det är väldigt roligt att komma på något nytt varje vecka. Ibland är det något man köpa i en butik, ibland är det något man kan göra själv. I år ska jag försöka tipsa er om fler hemmagjorda saker, för det är ändå det bästa. Då har ju någon verkligen lagt ner själ och hjärta (och sin tid) på att ge dig något fint, som tack för att du bjuder på middag eller har hjälpt till med något.

Denna vecka tipsar jag om ett sushi kit. De flesta har nog prövat sushi någon gång, en del älskar det och andra rynkar på näsan. Smaken är som baken, delad 🙂 Själv älskar jag sushi, MEN jag äter inte sushi med rå fisk, möjligtvis en tunn bit lax. Helst väljer jag vegetarisk sushi.

Nu kanske ni tycker det är konstigt, för sushi är ju rå fisk, eller hur? Nej, det är det inte. Sushi är en maträtt, de olika små riskuddarna och rullarna med sjögräs. De kan innehålla många olika saker, fisk, skaldjur och grönsaker. Man måste med andra ord inte tycka om rå fisk för att tycka om sushi.

Vågar ni pröva nu då?

Att göra sushi hemma kan verka väldigt komplicerat men med lite fingerfärdighet och ett kit är det hyfsat smidigt. Det tar ett tag innan man får in snitsen på att göra rullarna, det gäller att rulla hårt, så att det går att skära fina bitar sen. Är rullarna för lösa kommer allt ramla isär.

Vill du pröva själv, i hemmets lugna vrå kan jag rekommendera Blue Dragons sushi-kit. Det finns vid de asiatiska varorna och innehåller att du behöver för att göra 4 norimaki-rullar, dvs sjögräsrullar. Nori är sjögräsarket som man använder som omslag kring risrullarna. Det enda du behöver köpa förutom det här kitet är det du vill smaksätta med, strimlade grönsaker, lax eller kanske räkor.

Det här kitet är perfekt för vännen som gillar att pröva nya saker i köket och vill ha en utmaning!

sushi kit

 

It’s time to start giving you tips for hostess gifts instead of flowers. Flowers are great, and certainly not wrong to give to the hostess BUT it’s also fun to bring a present, which might be a little bit different. The trick here is not to buy something grand and expensive, the small things goes a long way. No the point is to be thoughtful (which of course is always the case with presents). 

I really like trying to come up with a new thing each week. Sometimes it’s something that can be bought in a store, sometimes sometime you can make yourself. This year I will try to give you ideas for more homemade things. ’Cause those are the best. Giving something which you have made yourself means you have put your heart and soul into it (as well as your precious time), as a thank you for dinner or help with something. Or any other occasion for that matter.

This week’s idea is a sushi meal kit. I think most of you have tried sushi at one point or another, some of you love it and some of you turn up your nose. We all like different things. I love sushi! BUT I don’t eat the raw fish ones, possibly a sliver of salmon. But if I can choose I always opt for the vegetarian ones. 

Now, you may find it odd, since sushi is all about the raw fisj, right? Well, not entirely. Sushi is a Japanese dish, consisting of little balls of rice and rolls with seaweed wrapped around them. They can contain a lot of different things; fish, seafood and veggies. In other words, there is no need to eat raw fish just beacuse you want to eat sushi.

Dare to try it now then?

To make sushi at home can seem daunting but with a little bit of practice and a starter pack of things you’ll do fine. It takes a while before you get the hang of the actuall rolling of the rolls, the trick is to roll them tight, so that it’s possible to cut nice pieces. If the rolls are too loose everything will fall apart. 

If you want to try your hand at being a sushi chef, in the comfort of your own home I can recommend the Blue Dragon sushi meal kit. You’ll find them sitting with all the other asian food products in the supermarket. 

A kit contains all you need to make 4 norimaki rolls, which is the seaweed rolls. Nori is the sheet of seaweed which the rice is wrapped in. The only thing you will need to buy except for this kit is whatever you want to fill the rolls with: veggies, fish or seafood. 

This is the perfect gift for your adventurous friend who likes to try new things in the kitchen, and wants a challenge!

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Julkalendern 2017 – lucka 21 – Bloody mary-kit 

2017-12-21 23:02:18
christine95hotmail-com

18

En skitig runda och en vit bil som får hjärtat att slå fortare

2016-10-02 22:34:51
christine95hotmail-com

18

Bronkit-skit

2015-03-20 11:34:51
christine95hotmail-com

18

Vitt vin till som passar till sushi

2015-01-09 09:00:05
christine95hotmail-com

18

Bland lera och koskit

2013-05-09 11:48:10
christine95hotmail-com

18

Presentpåse istället för en blomma/ Gift bag as hostess gift

2013-04-26 10:00:45
christine95hotmail-com

18

Sockerskrubb istället för en blomma / Sugar scrub hostess gift

2013-04-20 14:18:19
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273