Hej,

Vilken dag det har varit idag. Både upp och ner, bra och dåligt. Jag är en känslomänniska och som sådan har jag svårt att dölja vad jag tycker. Det är inte alltid ett bra karaktärsdrag. Jag måste jobba på det.

Kvällens middag var riktig comfort food, och det behövdes idag. Fast det känns lite konstigt att först springa ut till glassbilen (Mini-me har slutat vara rädd och hoppar av glädje istället när den kommer till vår gata) och köpa glass, för att sen gå in och sätta sig och äta en riktig höst- eller vinterrätt.

Men gudars vad gott det var! Ett Jamie Oliver-recept, (kan aldrig bli fel). Brittisk comfort food när den är som bäst.

Allt-i-ett-gryta med tomater och korv, 6 portioner

Du behöver:

2 kg tomater, gärna blandade storlekar och färger
färsk timjan, rosmarin och lagerblad, 2 kvistar av varje sort
1 tsk oregano
3 st vitlöksklyftor, skalade och hackade
korvar av god kvalitet, gärna italienska

olivolja
balsamvinäger
salt och peppar

Gör så här:

Sätt ugnen på 180 grader och koka upp vatten i en kastrull.

Skålla tomaterna; skåra dem med en kniv och lägg dem i kokande vatten i 30 sekunder.

Häll av vattnet och fyll på med nytt kallt vatten och dra sedan skinnet av tomaterna när de svalnat lite.

Ta fram en stor ugnsform som rymmer tomaterna i ett lager. Bred ut tomaterna och tillsätt örter, vitlök och korvar.

Ringla över ordentligt med olivolja och balsamvinäger, krydda med salt och peppar.

Blanda runt och se sedan till att korvarna ligger överst. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter.

Ta sedan ut formen, skaka till den och vänd korvarna. Ugnsstek i ytterligare 15-30 minuter eller tills korvarna har fått bra yta.

8. Nu har du en intensiv, “tomatig” sås. Om den är lite för tunn kan du lyfta ut korvarna och sätta ugnsformen på plattan för att koka ner den lite. Du kan mosa tomaterna lätt med en gaffel för att få till såsen.

När du fått den konsistens du vill ha lägger du tillbaka korven.

Servera med potatismos eller ett gott bröd.

Ett glas rödvin och en sallad till gör det till en underbar måltid.

Den här rätten kommer jag definitivt att göra igen. Passar perfekt i en fjällstuga, efter en dag i skidbacken.

Nästa gång ska jag pröva att ha i en skivad rödlök. Tror att det skulle passa bra, och ge lite sötma till såsen.

Om man vill kan man ha fler grönsaker i. Vad sägs om zucchini?


Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Krossade tomater och krossade drömmar

2019-01-08 21:51:02
christine95hotmail-com

18

Succé kan smaka vattenmelon och tomater

2014-06-12 22:01:17
christine95hotmail-com

18

Smörstekta päron med hasselnötter och rosmarin

2013-10-08 12:00:51
christine95hotmail-com

18

Fetaost och babyplommontomater

2012-10-04 19:07:21
christine95hotmail-com

18

Kanelsnäckor med smörstekta äpplen och mandelmassa

2012-10-04 06:07:20
christine95hotmail-com

18

Kronärtsskocksdipp med soltorkade tomater

2012-08-16 11:00:56
christine95hotmail-com

18

Gräddstuvad älgfärs

2019-03-09 11:58:24
christine95hotmail-com

8

Avslutar jobbveckan på Mocca Deli

2019-02-15 21:40:36
christine95hotmail-com

8

No bake Nutella cheesecake

2019-02-05 07:20:12
christine95hotmail-com

8

Veckomeny v.6 – 2019

2019-02-04 11:34:51
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273