Hej,

Vi har varit på middag hos mina föräldrar ikväll. Ugnstekt lax, färskpotatis och en krämig dillsås. Mmmm.

Till efterrätt fick vi en jättegod crème brulée-liknande dessert. Funkar med vilka bär man vill, jag kan tänka mig denna med äpplen och kanel i till hösten.

Till 6 personer behöver du:

700 g bär eller frukt

100 g florsocker

3 dl vispgrädde

300 g grekisk yoghurt

1 vaniljstång (delad och urskrapad)

200 g socker

Gör så här:

Lägg bären i portionsformar eller koppar av något slag. Strö över lite florsocker.

Vispa grädden och blanda med yoghurt, resten av florsockret och innehållet i vaniljstången.

Häll blandningen över bären och täck med plastfolie. Ställ formarna i kylen till blandningen stelnat.

Strö över socker och bränn av ytan med en liten gasolbrännare eller sätt ugnen på grill och ställ in formarna

 (OBS måste vara ugnsfasta i så fall) i ugnen till sockret blivit karamelliserat.

Var försiktig så att sockret inte bränns.

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273