Hej,
Vi har varit på middag hos mina föräldrar ikväll. Ugnstekt lax, färskpotatis och en krämig dillsås. Mmmm.
Till efterrätt fick vi en jättegod crème brulée-liknande dessert. Funkar med vilka bär man vill, jag kan tänka mig denna med äpplen och kanel i till hösten.
Till 6 personer behöver du:
700 g bär eller frukt
100 g florsocker
3 dl vispgrädde
300 g grekisk yoghurt
1 vaniljstång (delad och urskrapad)
200 g socker
Gör så här:
Lägg bären i portionsformar eller koppar av något slag. Strö över lite florsocker.
Vispa grädden och blanda med yoghurt, resten av florsockret och innehållet i vaniljstången.
Häll blandningen över bären och täck med plastfolie. Ställ formarna i kylen till blandningen stelnat.
Strö över socker och bränn av ytan med en liten gasolbrännare eller sätt ugnen på grill och ställ in formarna
(OBS måste vara ugnsfasta i så fall) i ugnen till sockret blivit karamelliserat.
Var försiktig så att sockret inte bränns.
Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 559
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 561


