Hej,
Jobb igen för de flesta, en del kanske är hemma med barn eftersom många dagis är stängda idag.
Igår hade sambon kompisar över för att diskutera fiskeresan de snart ska iväg på. Havsöringsfiske, om någon är intresserad (inte jag så mycket 🙂 ) Det pratades ärtsoppa och punsch, tafsar (ja det heter så) och prövades spön, eller kanske linor. Jag vet inte riktigt.
Min del i det hela var att baka något gott till fikat. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men så kom jag på att jag hade både vit choklad, en stump mandelmassa och en påse saffran hemma. Det fick bli saffranskladdkaka med vit choklad!
Receptet fick jag från min jobbarkompis Kerstin som bjöd på denna kaka till fredagsfikat. Den är gudomligt god och väldigt enkel att göra.
Du behöver:
2,5 dl socker
1 dl riven mandelmassa
2 dl mjöl
3 ägg
5 msk vaniljsocker
En nypa salt
125 g smör
100 g vit choklad
1 påse saffran (0,5 g)
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C (180 grader om varmluft), smörj och bröa (mjöl eller ströbröd) en springform.
Smält smöret, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.
Häll i saffran.
Blanda alla torra ingredienser och blanda med det smälta smöret/chokladen. Rör sist i äggen.
Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen.
Kakan ska vara lite kladdig när den är klar!
Servera med vipsad grädde eller glass. MUMS!
Serverade den här goda ochs nygga glassen till kakan.
Carte D’Or Blåbär och vanilj. Pröva den!
Ha en bra dag!
Kram Christine
Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 559
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 561







Hej Christine.
Jag ramlade på din blogg när jag letade efter en fyrkantig pajform på nätet. Är du du nöjd med din? Släpper pajen lätt från formen? Var har du köpt den?
/David
Hej David,
Kul att du hittade hit!
Jag har både fyrkantig och långsmal variant. Tycker de är toppen. Hål undertill i ramen så man kan putta upp bottenplattan. Tänk bara på att lossa kring kanterna först.
Släpper lätt.
Jag gjorde dock en tabbe och gjorde rabarberpaj i en av dem, utan deg i botten. Så pajformen oxiderade lite. Men det påverkar ju bara utseendet inte funktionen.
Köpte mina formar för flera år sen, på Cordon Bleu i Stockholm.
/Christine