Hej,

Jobb igen för de flesta, en del kanske är hemma med barn eftersom många dagis är stängda idag.

Igår hade sambon kompisar över för att diskutera fiskeresan de snart ska iväg på. Havsöringsfiske, om någon är intresserad (inte jag så mycket 🙂 ) Det pratades ärtsoppa och punsch, tafsar (ja det heter så) och prövades spön, eller kanske linor. Jag vet inte riktigt.

Min del i det hela var att baka något gott till fikat. Jag visste inte riktigt vad jag skulle göra men så kom jag på att jag hade både vit choklad, en stump mandelmassa och en påse saffran hemma. Det fick bli saffranskladdkaka med vit choklad!

Receptet fick jag från min jobbarkompis Kerstin som bjöd på denna kaka till fredagsfikat. Den är gudomligt god och väldigt enkel att göra.

Du behöver:

2,5 dl socker

1 dl riven mandelmassa

2 dl mjöl

3 ägg

5 msk vaniljsocker

En nypa salt

125 g smör

100 g vit choklad

1 påse saffran (0,5 g)

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader C (180 grader om varmluft), smörj och bröa (mjöl eller ströbröd) en springform.

Smält smöret, bryt chokladen i bitar och låt den smälta i smöret.

Häll i saffran.

Blanda alla torra ingredienser och blanda med det smälta smöret/chokladen. Rör sist i äggen.

Häll smeten i formen och grädda i ca 30 minuter i mitten av ugnen.

Kakan ska vara lite kladdig när den är klar!

Servera med vipsad grädde eller glass. MUMS!

 

Klar för ugnen

Färdig att hugga in på

Serverade den här goda ochs nygga glassen till kakan.

Carte D’Or Blåbär och vanilj. Pröva den!

 

Ha en bra dag!

Kram Christine 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

18

Dessertsemla i glas

2017-02-28 11:45:38
christine95hotmail-com

18

Årets sista blogginlägg

2016-12-31 23:59:38
christine95hotmail-com

18

Höstens sista dag

2016-11-01 23:10:51
christine95hotmail-com

18

Mellodessert med smak av kola

2016-02-06 18:11:38
christine95hotmail-com

18

Sista spiken

2015-09-27 20:58:49
christine95hotmail-com

18

Sommarens sista schersminblommor och sotad gravlax

2015-07-16 22:41:26
christine95hotmail-com

18

Påskens godaste smörgåstårta

2014-04-18 08:28:58
christine95hotmail-com

18

Hot cross buns -påskens bästa bullar

2014-04-16 22:05:29
christine95hotmail-com

18

En förföriskt enkel dessert

2014-02-14 19:32:47
christine95hotmail-com

18


Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 559

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 561

2 kommentarer den Påskens sista dessert!

  1. Hej Christine.

    Jag ramlade på din blogg när jag letade efter en fyrkantig pajform på nätet. Är du du nöjd med din? Släpper pajen lätt från formen? Var har du köpt den?

    /David

    • Hej David,
      Kul att du hittade hit!
      Jag har både fyrkantig och långsmal variant. Tycker de är toppen. Hål undertill i ramen så man kan putta upp bottenplattan. Tänk bara på att lossa kring kanterna först.
      Släpper lätt.
      Jag gjorde dock en tabbe och gjorde rabarberpaj i en av dem, utan deg i botten. Så pajformen oxiderade lite. Men det påverkar ju bara utseendet inte funktionen.
      Köpte mina formar för flera år sen, på Cordon Bleu i Stockholm.

      /Christine

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *