Ibland har mat ett konstigt namn, ibland upptäcker man ett nytt sätt att använda ett föremål på. Under påskhelgen prövade vi för första gången att göra beer can chicken eller drunken chicken som det också kallas. Ölburkskyckling för att prata ren svenska. Vad är nu detta? Jo det är så enkelt som en kyckling på en ölburk. Man tar en hel kyckling, marinerar eller kryddar som man vill, öppnar en ölburk (helst 33 cl för att den inte ska välta) och trär sen kycklingen över ölburken.

Skjuts in i ugnen eller på grillen i ca 1 timme och 20 minuter – inget annat. Under tillagningens gång förångas ölen och ger smak till kycklingen inifrån. Ölångorna gör att köttet blir saftigt.

Detta går ju även att göra med t.ex. vitt vin (något vi ska pröva). Det lättaste är väl att hälla vinet i en ursköljd ölburk.

LYCKA TILL!

Mini-me och jag prövade också att göra minidammsugare. Vi tog med dem som en present till mamma och pappa. Det var inte speciellt svårt, förutom att jag hade svårt att rulla långa längder av degen. Mini-me var en hejare på att doppa ändarna i choklad.

 

Vi började med hembakad sockerkaka, som vi mixade till smulor och blandade med smält smör och kakao.

Degen smaksattes med arrak, man får pröva sig hur mycket man ska i. Sen ska man dela degen i tre delar och rulla till längder, det funkade INTE för mig. Jag gjorde därför varje bit för sig. Lite krångligare men det rätt snabbt ändå.

 

Kavla ut marsipan (gul hade varit trevlig men fanns inte i affären) och lägg ut rullarna på den. Rulla ihop och se till att skarven kommer neråt. Skär av och skär rullarna i lagom stora bitar (eller skär där det är mellanrum om du inte heller lyckades få degen till långa rullar) 🙂 )

Smält choklad över vattenbad och doppa ändarna på dammsugarna i chokladen. Lägg dammsugarna på ett galler och ställ svalt så att chokladen stelnar.

 Har inte hört något från mina föräldrar om dem, så jag hoppas att de var goda.

Är i alla fall väldigt glad över att  min lilla älskling alltid kommer rusande och vill vara med när jag ska baka.

Dessutom väldigt stolt över henne, att hon hade tålamod att pilla med de här rackarna.

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Tacos och Banoffee

2019-09-21 20:20:09
christine95hotmail-com

18

Tortilla med ädelost och plommon

2019-08-23 12:19:49
christine95hotmail-com

18

Ugnsbakade plommon till både frukost och mellanmål

2019-08-19 22:30:22
christine95hotmail-com

18

Krämig dijon- och vitlökssås med honung

2019-08-13 13:22:06
christine95hotmail-com

18

Krossad potatis och vitlökssmörsfyllda champinjoner

2019-08-10 17:41:44
christine95hotmail-com

18

Pinocchiokladdkaka med vit choklad- och citronfluff

2019-07-31 14:13:45
christine95hotmail-com

18

Rabarberkräm till frukost och mellanmål

2019-07-23 09:45:02
christine95hotmail-com

18

Proteinrik och mättande kesosmoothie

2019-07-19 21:36:40
christine95hotmail-com

18

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

2019-06-27 09:04:29
christine95hotmail-com

18

Ost- och gräslöksscones

2019-06-01 08:18:10
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273