Jag har jobbat extra några kvällar i december på Svalan. De har fullt upp med julbord och jag tycker det är roligt att få jobba i kök lite då och då.

Förutom det så var jag på julfest med jobbet och på julbord på 4:e våningen, så det har blivit några sena kvällar. Idag har jag dock fått sova ut och ska äntligen få upp gardiner i vardagsrummet. Ja det har tagit tid men det får vara så. Naturligt ljusinsläpp är ju trevligt 🙄

Idag smäller jag till med tre luckor på en gång, eftersom jag ligger lite efter.

Här kommer tre shoppingtips inför jul.

Bild från www.cleancut.se

Här är ett julklappstips för alla som älskar att laga mat och gillar bra redskap i köket. Jag köpte en julklapp till mig själv, sånt är fullt tillåtet, från Cleancut.se. De säljer knivar och har riktigt bra rea just nu, framför allt på märket Tamahagane. Det jag behövde var en bra brödkniv då sambon fick ta alla våra Globalknivar vid separationen.

Till min stora tur hade de en brödkniv för 795 kr istället för 1900 kr så jag slog till direkt. Just den varianten på brödkniv som jag köpte; Tamahagane 3-ply 23 cm verkar vara slut men de har flera olika kockknivar, Santoku (ungefär som en kockkniv men lite annan form) och grönsaksknivar till bra priser.

Förutom bra pris var det snabb leverans så det är inga problem att få hem i tid till jul.

Bild från www.mio.se

Jag tänkte skaffa varsin snygg julstrumpa till Mini-me och mig, som vi kan hänga på den öppna spis jag har köpt till vardagsrummet (en sådan som eldas med spisbränsle och inte kräver skorsten).

Hittade den här från Mio. Glammig och modern med sina vändbara paljetter och fuskpäls upptill. Kostar 129 kr och finns i rött/guld och grönt/guld.

Jag har länge velat ha en öppen spis, men i huset blev det aldrig så, varken i uterummet, vardagsrummet eller källaren.

I lägenhet är det ju inte så lätt, om man inte har turen att det redan finns en öppen spis. Men en sådan här eldas med spisbränsle och då bildas ingen rök, och därmed behövs ingen skorsten.

Den heter Cambridge och säljs av flera (bl.a. Ellos) men hittade den på Bauhaus för nästan halva priset mot Ellos. Jag betalade 2495 kr för den. Den finns i vitt och svart, och jag valde som ni ser den svarta.

Av dessa två paket blev det öppen spis.

Alla delar var numrerade och den var faktiskt mycket lättare att skruva ihop än jag trodde när jag först såg instruktionen. Jag är inte jättehändig eller tålmodig när det kommer till sånt här men det gick bra.

Det blir faktiskt varmt och skönt av brasan och mysigt med de levande lågorna. Det enda som fattas ljudet av en brasa, men man kan inte få allt jämt.

Det blir inte varmt upptill så det är inga problem att ha tv:n ovanpå. Jag ska dock snygga till med kablarna och fixa resten av vardagsrummet med så kommer det bli riktigt fint till slut.

Det var mina tre shoppingtips. Hoppas du fick lite inspiration.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.