För några år sen gjorde jag vit ischoklad med lime. Det blev så himla gott med limen som balanserade den söta vita chokladen perfekt.
Idag testade jag att smaksätta den vita chokladen med saffran. Det blev bra resultat med en mild saffranssmak. Jag gillar saffran men vet att det inte är alla som är lika förtjusta. Tror dock att en eller två ischokladbitar av den här sorten kanske kan slinka ner även hos de som ogillar saffran.
Jag gör ischokladen på smör men du kan använda kokosfett eller olja om du vill.
Receptet är enkelt:
75 g smör eller 100 g kokosfett
200 g choklad av valfri sort.
1 påse saffran
Gör så här:
Smält smöret i en kastrull och blanda ner saffran (alt. Blanda i saffranet efter chokladen för en mildare smak).
Ta kastrullen från värmen.
Hacka chokladen och rör ner den i det smälta smöret. Blanda väl och fördela smeten i ischokladformar.
Dekorera gärna med vintrigt strössel. Jag brukar ha en burk hemma med snöflingor och silver- och guldpärlor men hittade inte den nu.
Låt stelna i kylen eller utomhus.