Hej, 

För dig som lagar kalkon någon gång under julen kan jag tipsa om att täcka den med majonnäs! Det låter kanske lite konstigt men faktum är att det blev riktigt bra.

Blanda majonnäs och färska hackade örter och bre ut på kalkonen. Lägg bitar av smör och gul lök runt om och inne i kalkonen. Du kan även lägga majonnäsröra inuti.

Stek kalkonen i 175 grader C i ca 40 minuter per kilo. 

Ös kalkonen några gånger med stekvätskan som bildas.

Det blir knaprigt och vackert brunt skinn som inte alls smakar av majonnäsen. Men använd bra majonnäs! Jag använder alltid Hellmans.

Print Friendly
Related Posts

Gröt med karamelliserad banan

2017-09-25 19:58:38
christine95hotmail-com

18

5 fantastiska frukostar att fira Brunchens dag med

2017-09-16 22:31:06
christine95hotmail-com

18

Bättre ordning i hallen med skoskåp

2017-09-13 21:11:01
christine95hotmail-com

18

Avokadosmoothie med banan

2017-09-12 21:03:55
christine95hotmail-com

18

Snabb pasta med trattkantareller

2017-09-07 20:51:21
christine95hotmail-com

18

Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva

2017-09-04 19:43:36
christine95hotmail-com

18

Keso med banan och kanel

2017-08-23 20:49:45
christine95hotmail-com

18

Toast med svamp- och äppelröra

2017-08-10 20:37:00
christine95hotmail-com

18

Det här med att cykla

2017-07-14 09:13:12
christine95hotmail-com

18

Frallor med tonfiskröra

2017-06-22 09:44:56
christine95hotmail-com

18