Hej, 

För dig som lagar kalkon någon gång under julen kan jag tipsa om att täcka den med majonnäs! Det låter kanske lite konstigt men faktum är att det blev riktigt bra.

Blanda majonnäs och färska hackade örter och bre ut på kalkonen. Lägg bitar av smör och gul lök runt om och inne i kalkonen. Du kan även lägga majonnäsröra inuti.

Stek kalkonen i 175 grader C i ca 40 minuter per kilo. 

Ös kalkonen några gånger med stekvätskan som bildas.

Det blir knaprigt och vackert brunt skinn som inte alls smakar av majonnäsen. Men använd bra majonnäs! Jag använder alltid Hellmans.

Print Friendly
Related Posts

Vit chokladkladdkaka med kokos-crème fraiche

2017-05-04 20:05:11
christine95hotmail-com

18

Kycklingrullar med äggröra

2017-03-04 09:06:57
christine95hotmail-com

18

Skinkrullar med tomat- och basilikacrème

2017-02-25 17:42:56
christine95hotmail-com

18

Starta morgondagen med en kaffesmoothie

2017-02-12 20:28:04
christine95hotmail-com

18

Starta dagen med en smoothie bowl

2017-02-08 15:45:11
christine95hotmail-com

18

Fredagsdrinken: Whisky sour med apelsin

2017-01-13 08:34:01
christine95hotmail-com

18

2 snabba förrätter med gorgonzola eller pepparrot

2016-12-31 12:36:00
christine95hotmail-com

18

Middag med lite 80-talstema

2016-11-20 12:28:25
christine95hotmail-com

18

Kinnarps Business lounge kickstartar dagen med en mangoldjuice

2016-10-18 07:33:45
christine95hotmail-com

18

Alicante med omnejd från högre höjd

2016-08-04 13:13:23
christine95hotmail-com

18