Hej,
För dig som lagar kalkon någon gång under julen kan jag tipsa om att täcka den med majonnäs! Det låter kanske lite konstigt men faktum är att det blev riktigt bra.
Blanda majonnäs och färska hackade örter och bre ut på kalkonen. Lägg bitar av smör och gul lök runt om och inne i kalkonen. Du kan även lägga majonnäsröra inuti.
Stek kalkonen i 175 grader C i ca 40 minuter per kilo.
Ös kalkonen några gånger med stekvätskan som bildas.
Det blir knaprigt och vackert brunt skinn som inte alls smakar av majonnäsen. Men använd bra majonnäs! Jag använder alltid Hellmans.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18

Julkalendern 2021 – lucka 13 – croissantbullar med pepparkaksdeg
18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 5 – fantastiska filmjölksmuffins med lingon
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18