Hej, 

För dig som lagar kalkon någon gång under julen kan jag tipsa om att täcka den med majonnäs! Det låter kanske lite konstigt men faktum är att det blev riktigt bra.

Blanda majonnäs och färska hackade örter och bre ut på kalkonen. Lägg bitar av smör och gul lök runt om och inne i kalkonen. Du kan även lägga majonnäsröra inuti.

Stek kalkonen i 175 grader C i ca 40 minuter per kilo. 

Ös kalkonen några gånger med stekvätskan som bildas.

Det blir knaprigt och vackert brunt skinn som inte alls smakar av majonnäsen. Men använd bra majonnäs! Jag använder alltid Hellmans.

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273