Hej, 

För dig som lagar kalkon någon gång under julen kan jag tipsa om att täcka den med majonnäs! Det låter kanske lite konstigt men faktum är att det blev riktigt bra.

Blanda majonnäs och färska hackade örter och bre ut på kalkonen. Lägg bitar av smör och gul lök runt om och inne i kalkonen. Du kan även lägga majonnäsröra inuti.

Stek kalkonen i 175 grader C i ca 40 minuter per kilo. 

Ös kalkonen några gånger med stekvätskan som bildas.

Det blir knaprigt och vackert brunt skinn som inte alls smakar av majonnäsen. Men använd bra majonnäs! Jag använder alltid Hellmans.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

18

Chokladpudding med mintsmak

2018-04-24 19:43:16
christine95hotmail-com

18

Köttfärsbiffar med färskostsås

2018-04-23 22:29:09
christine95hotmail-com

18

Varm smörgåstårta med bacon

2018-03-29 20:32:48
christine95hotmail-com

18

Minipavlova med smak av semla

2018-01-30 14:33:34
christine95hotmail-com

18

Yoghurtbearnaise med dijonsenap

2018-01-23 22:58:21
christine95hotmail-com

18

Grön ärtsoppa med vitt vin och kräftstjärtar

2018-01-16 11:26:22
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2017 – lucka 22 – kladdkakemuffins med polkasmak

2017-12-22 21:43:37
christine95hotmail-com

18

Julkalendern 2017 – lucka 19 – ischoklad med saffran

2017-12-19 21:52:48
christine95hotmail-com

18

Barnkalas med hinderbana och donut-tårta

2017-12-16 19:38:01
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273