Gooodmorgon!
Ja jag vet, vi är lite sena idag. Men det är söndag och vi kom hem kl. 04 imorse så idag blir det en lugn hemmadag.
Vi har dock inte vaknat nu, utan har faktiskt hunnit med att titta på finalen i Melodifestivalen innan vi gick upp, eftersom vi missade den igår. Jag trodde Oscar Zia skulle vinna. Tyckte hans låt var bra och med ett bra budskap och passande i Eurovision-sammanhang. Frans låt är också bra och den lär vi få höra mycket i sommar.
Söndagsfrukosten idag blev en lyckad historia som fick tummen upp av både sambon och Mini-me (även om ingen av oss åt mer än en, det var lite mäktigt).
Sambon kallar dem för nutellasmörgås gone wild och ja, det är en väldigt bra beskrivning.
Vi kan även enkelt sagt kalla dem fattiga riddare i varm choklad. Galet gott och överdådigt men ibland behövs det.
Kombon av frasigt stekta fattiga riddare med socker och kanel, nutellafyllningen och den vispade grädden blir fantastisk!
Jag surfade på Pinterest och hittade receptet från bloggen Half Baked Harvest, klicka HÄR för att komma dit, som har massor med goda recept. I hennes recept använde hon en chokladganache men jag förenklade lite och använde nutella istället, för att det skulle gå snabbt. Lät inte heller brödet stå i 30 minuter men i vanliga fall låter jag gärna brödet gotta till sig över natten.
Till 6 portioner behöver du:
12 skivor bröd
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
4 tsk socker
2 tsk kakao
Nutella
Smör
Socker
Kanel
Vispad grädde
Gör så här:
Bre nutella på hälften av brödskivorna och lägg ihop med andra hälften av brödskivorna.
Vispa ihop ägg, mjölk, vaniljpulver, kakao och socker. Lägg brödet i en form och häll på chokladmjölken. Låt stå i minst 30 minuter eller över natten (perfekt frukost att förbereda dagen innan), eller gör som jag och stek fattiga riddarna direkt, i smör.
Blanda socker och kanel och vänd det stekta brödet i det.
Servera med vispad grädde. Toppa gärna med minimarshmallows och chokladsås.
Kram Christine