Hej,
Söndagen går alltid så fort, alltför fort men vi har haft en trevlig dag med sovmorgon, pyssel, lekparksbesök, Mini-me gick på discokalas och sambon lagade dessutom en variant på eggs benedict till frukost.
Har inte hunnit sätta mig ner vid datorn på hela dagen.
Veckomeny ska dock upp på bloggen innan jag lägger mig. Denna vecka har Mini- me och jag middagsdate med vänner och så ska jag på intressant föreläsning på onsdag. Bortom glastaket heter den och baserar sig på en bok med samma namn. Ämnet är kvinnor, karriär och ledarskap. I boken intervjuas kvinnor i ledande positioner som får berätta om sina karriärsresor. Tanken är att vara en förebild för andra kvinnor. Kommer bli en intressant kväll! På fredag ska jag på AW med några från jobbet, det var länge sen vi gjorde något tillsammans utanför jobbet så det ska bli trevligt.
Sambon ska bort på både det ena och det andra i helgen, så jag och MIni-me får rå oss själva. Jag funderar på vad vi ska göra. Kanske finns det någon rolig biofilm att se, eller om vi ska ta och åka till Lek- och Buslandet, hon har pratat om det rätt länge nu så kanske dags att åka dit igen.
Våran veckomeny ser ut så här, och jag hoppas att vi ska kunna äta som planerat. Inser nu när jag har gjort menyn att det blev gratäng flera gånger den här veckan, men det gör ju inget. Det är ju så smidigt med mat som sköter sig själv i ugnen. Två dagar blir det också vegetariskt, men det gör verkligen ingenting heller. Det är både gott och nyttigt.
Saganaki är en grekisk gratäng med fetaost eller halloumi, jag tänkte använda halloumi som jag tycker bättre om än fetaost.
Tortellini är länge sen vi åt, och här blir det en klassisk köttfärssås med pasta egentligen. Tänkte använda crockpoten men man kan så klart göra den på vanligt vis också.
Broccoligratäng är något min mamma ofta gjorde, och som jag aldrig riktigt lärde mig att tycka om. Vet inte vad det var som inte gick hem hos mig, jag menar jag tycker ju om broccoli, ost och bacon. Vi prövar igen så får vi se om jag har ändrat mig.
Sambon är inte så förtjust i ädelost medan jag gärna äter det i mat. Därför passar jag på att äta det i en gratäng när han inte är hemma. Kyckling passar perfekt tillsammans med ädelost så det här blir nog bra.
Jag älskar champinjoner och jag älskar indiskt, så det här ska bli intressant. En vegetarisk curry med mycket smak.
Lax – återigen passar jag på när sambon inte är hemma. Linser är inget vi äter ofta hemma hos oss, men det är ju både gott, nyttigt och billigt så varför inte äta det lite oftare?
Vi har kommit på att vi borde äta soppa oftare och det finns ju mycket gott man kan stoppa i en soppa. Thaismakerna tröttnar jag aldrig på och med räkor i soppan blir det matigare.
Jag blir hungrig bara av att läsa menyn, så nu är det dags att slå igen datorn för dagen och sova.
Önskar dig en god matvecka!
Kram Christine