Äter du pepparkaksdeg som godis?
Så här i juletider finns det ju hur många olika sorters godis som helst.
Det här godiset är riktigt gott och smakar verkligen som pepparkaksdeg.
Jag gjorde en sats och delade upp i små påsar och sålde på julmarknaden jag stod på sista söndagen i november. De gick åt direkt.
Förpacka gärna fudgen i cellofanpåsar, som jag har gjort här, och sätt fast en etikett och ett band, och du har en fin present att ge bort.
Jag har vikt ner cellofanpåsen och sen häftat ihop den. Som påstopper har jag använt scrapbookingpapper i lagom storlek, vikt dubbelt och satt över påsvikningen. Sen har jag gjort två hål med håltagare, genom pappret och cellofanpåsen och trätt ett snöre genom och knutit ett rosett.
Etiketten är en vanlig julklappsetikett.
Till ca 30 bitar behöver du:
3 dl vispgrädde
4 dl strösocker
2 tsk pepparkakskryddor
1 nypa flingsalt
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull och koka till 115-120 grader C. Det kan ta en stund men gå inte ifrån kastrullen. Var försiktig så att det inte kokar över. När fudgen har kommit upp i rätt temperatur tar du av kastrullen från spisen och vispar smeten med elvisp i 2-3 min så att smeten tjocknar och blir lite fluffig. Häll smeten i en form klädd med bakplåtspapper och ställ kallt för att stelna.
Fudgen håller i 2-3 veckor förvarad i kylskåp men jag tror att den kommer gå åt snabbare än så 🙂