Hej,

Vilken dag vi har haft, vi åkte ut till mina föräldrar och badade i poolen, svettades i solen, fikade i skuggan och plockade hallon när solen  gick i moln. Sådana här dagar är inte många en svensk sommar, men när de väl kommer är det underbart att ha en egen pool. Vill också ha pool. Vår trädgård är inte stor men en liten pool ska vi nog få plats med. Jobbar på att få sambon med på idéen och han är nog inte så motvillig. Fast det kommer inte bli i år. Jag ska vara glad att jag har ett utedäck och kanske kan få en ny trapp från huset till utedäcket.

Sådana här dagar blir det inte mycket mat lagat och sambon har kommit hem sent om kvällarna så det har tyvärr inte blivit mycket grillat i sommar heller. Jag brukar klaga på att det jämt blir grillat men det hör ju liksom till sommaren. En lagom dos av allt är inte fel.

Pizza är något som alltid går hem, hos både stora och små i det här huset. Mini-me vill ju dock ha pizza utan några krusiduller, det ska vara tomatsås och ost, basta. Sambon kan tänka sig lite andra saker och jag häver gärna på både det ena och det andra på pizzan.

Jag tycker liksom att den där degen är som en tom canvas, den bara ber om att få färg och struktur och massor med smak. Klart att man måste testa så många olika varianter man kan. Med pizza kan alla få sin smak och alla blir därmed nöjda.

Jag går igenom bildarkivet här på bloggen, det är stort och inte alla bilder har hamnat i ett inlägg än. Så jag går igenom de bilder som inte har ett eget inlägg än och ser vad det är jag har tänkt dela med mig av.

Då hittade jag dessa bilder, på en pizza. En pizza jag gjorde för ett tag sen, och som inte är den mest fantasirika pizza man kan tänka sig, men som var jäkligt god. Det är det som är så bra med foton på mat, man (i alla fall jag) transporteras rakt tillbaka till platsen och stunden, kan känna smakerna och komma ihåg känslan just där och då. Det är sällan jag har dåliga minnen förknippade med mat.

salamipizza1 copyright Som du ser är det en rätt enkel historia. Med tomatsås, mozzarella och salami. Jag brukar använda tunt skivad pepparsalami. Efter att den var gräddad la jag på blandad sallad och skivade körsbärstomater. En sväng med olivoljeflaskan, ett par raska tag med pepparkvarnen och till sist ett par nypor flingsalt över pizzan och det hela var klart att ätas.

Enkel mat men ack så gott!

Jag brukar fuska och använder ofta kyld pizzadeg på rulle, för när jag vill äta pizza är det ofta rätt sent, och jag har jobbat hela dagen, och jag orkar inte vänta på att en deg ska jäsa.

Det är ju så klart inte lika gott som egengjord deg men ändå nyttigare än en köpepizza (ja beroende på vad man har på så klart).

Men det ser i alla fall mer rustikt och hemlagat ut.

Imorgon är det fredag, så kanske dags att göra pizza till familjen och servera på uteplatsen?

Ett tips är att grädda bottnar med tomatsås och ost på, och sen ställa fram skålar med olika toppings och så får alla göra sin egen pizza. 

salamipizza2 copyright

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Semmelrulltårta

2022-01-23 18:22:32
christine95hotmail-com

8

Blomsterdekorerad champagneflaska

2021-12-28 14:17:31
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 23 – tomtegrötspannkakor

2021-12-24 02:15:25
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 21 – rödvinsfräst chorizo

2021-12-21 21:15:12
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak

2021-12-20 23:41:01
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 19 – smörstekta lussekatter

2021-12-19 21:58:04
christine95hotmail-com

8

Julkalendern 2021 – lucka 18 – pepparkakspannacotta

2021-12-18 23:23:21
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273