Hej,

En ny vecka, med nya möjligheter. Vädret ska vara riktigt bra i början av veckan, för att bli lite svalare framåt mitten och slutet på veckan. Hoppas att värmen kan hålla i sig.

Jag hoppas att du hänger i med träning och en bra och allsidig kost. Om du följer min veckomeny eller inte spelar ingen roll men jag hoppas att du kan avstå från godis, chips och läsk i alla fall.

En promenad varje dag och förhoppningsvis också träning av något annat slag. Du ska se att det kommer ge resultat!

Veckomeny 9-15 juni

Veckans meny ser ut så här och jag har hämtat alla recept från www.arla.se för denna vecka. Ett tips är att de flesta av deras recept går att se näringsvärdet för. Jag räknar inte kalorier men det kan ändå vara bra att få ett hum om hur många kalorier olika rätter innehåller. Man förstår ju själv att en portion mat med över 1000 kalorier inte är så bra att äta så ofta, och man kan bli förvånad över hur många kalorier vissa maträtter faktiskt innehåller.

Tänk inte på att du ska förneka dig mat, tänk att du ska byta ut och lägga till mat. Byt ut feta såser mot crème fraiche-såser, lägg på mer sallad på tallriken och ta lite mindre av pastan. Byt ut potatisen mot bulgur eller couscous.

Ta en skiva grovt bröd istället för vitt bröd.

När sockersuget kickar in dricker du ett glas vatten först (ofta när man blir sötsugen är kroppen faktiskt egentligen törstig) och sen kan du äta en frukt.

Det är säsong för både vattenmelon och jordgubbar nu så köp hem och passa på att frossa i dessa läckerheter.

De går dessutom att göra mycket gott av, inte bara äta som de är. Lägg på grillen, skär ner i sallad, skiva ner i yoghurten eller gör en smoothie av.

Jag önskar dig fortsatt lycka till inför denna vecka!

Kram Christine

Länkar till alla recept hittar du nedan:

En omelett går snabbt att göra, skönt på en måndagskväll –  http://www.arla.se/recept/omelett-med-avokado/

Jag älskar pasta och skulle kunna äta hur mycket som helst av det, tomatbaserade såser är bättre än gräddiga såser. Fylld med goda grönsaker blir det ännu godare – http://www.arla.se/recept/pasta-med-aubergine-och-oliver/

Sallad är gott när det är varmt ute, och tar inte lång tid att slänga ihop. Päron är ett sött och knaprigt tillbehör som passar utmärkt i sallader. Tycker man inte om ädelost kan man alltid byta ut dressingen – http://www.arla.se/recept/paron–och-avokadosallad-med-adelostdressing/

Färsspettenbehöver inte nödvändigtvis göras på lammfärs, vanlig nötfärs funkar lika bra. Spetten kan antingen grillas eller stekas i ugn, servera med sallad och kanske couscous – http://www.arla.se/recept/kryddiga-lammfarsspett/

På fredagar är det gott med tacos, men pröva att byta ut den sedvanliga köttfärsen mot tonfisk på burk ( i vatten, inte olja). För övrigt kan du ha de tillbehör du brukar ha –  http://www.arla.se/recept/tonfisktacos-med-bonor/

Hamburgare är gott och kan komma i flera olika varianter. Kyckling är ett bra alternativ att ersätta den vanliga hamburgaren med – http://www.arla.se/recept/kycklingburgare-med-mojorojosas/

Den ugnsstekta falukorven med potatismos hör hösten och vintern till. Nu är det dags för en somrigare variant av falukorven. Den här grytan är supergod och passar perfekt till färskpotatisen som är så god nu – http://www.arla.se/recept/sommarkorv/

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273