Hej,

idag har jag gått runt i morgonrocken nästan hela dagen.

Men jag är nöjd med mig själv, har hunnit med några saker som jag har tänkt göra hur länge som helst men som jag inte har tagit tag i. Deklarationen är inskickad och alla bilagor ifyllda. Hoppas nu att det blev rätt 🙂

skatteverket

Jag har ÄNTLIGEN skaffat en back up till bloggen och programmerat den. Inte en dag för tidigt. Har varit lite nervös att något ska hända, om det nu skulle göra det är det OK för då har jag back up på hela rasket. Vore ju synd om två års bilder, text och recept skulle försvinna ut i tomma intet. I och med att back up nu finns kunde jag också uppdatera bloggverktyget och har tittat på olika teman som det heter, för att ändra bloggens utseende.

crash

Det ligger mycket arbete, som man inte tänker på, bakom en blogg. Det är texter som ska skrivas, bilder som ska tas och redigeras, recept som ska noteras, uppdateringar av bloggverktyget, hålla ordning på de olika funktionerna på bloggen, som t.ex. länk till Facebook och stämma av kontot på webbhotellet. Ibland är det något som inte funkar och då måste jag hitta felet och rätta till det (som för ett tag sen när inläggen inte postades som de skulle till Facebook). Kanske inget du märkte av men jag fick en massa felmeddelanden på baksidan.

facebook

Innan jag började med bloggen hade jag väldigt lite (obefintlig) kunskap om webbhotell, FTP-server, plattformar, plug-ins och teman, kodning och domäner. Jag är inte på något sätt fullfjädrad men har lärt mig allteftersom och läste in mig så pass på ämnet att jag kunde starta upp bloggen utan hjälp. Det är jag nöjd med. Jag har en self-hosted blogg, dvs. min blogg ligger inte på en bloggportal som t.ex. blogspot utan jag äger min egen domän (www.matikvadrat.se). Det gör att jag har full kontroll över vad som läggs upp här. Jag kan göra reklam för vem jag vill eller inte alls.

binero

Jag använder mig av ett webbhotell, som tillhandahåller servern (utrymmet) som bloggen ligger på. Som bloggplattform/verktyg använder jag WordPress, ett jättebra verktyg som erbjuder blogg via dem eller som jag har; en self-hosted variant.

Det kostar lite pengar att göra så här, men inte så mycket som du kanske tror. Jag betalar ungefär 100 kr/år för min domän (matikvadrat.se) och 79 kr/månaden för webbhotellet.

wordpress-logo

WordPress är gratis om man vill, det finns gratisteman till din blogg men om man vill kan man använda sig av ett tema som kostar pengar. Kanske har det temat mer finesser eller är snyggare. Jag tycker dock det räcker gott och väl med alla de gratisteman som finns (det finns en uppsjö).

Oj nu blev det här kanske lite mer tekniskt och ingående än du är intresserad av. Haha, jag snöar lätt in och blir entusiastisk. Jag blir så nöjd med mig själv att jag kan lära mig och fixa själv.

En annan sak som jag är intresserad av är träning. Jag har alltid tränat på ett eller annat sätt men sen jag började med crossfit känner jag mig mer intresserad av träning och min fysik på riktigt. Jag tränar för att hålla mig i form och se så bra ut som möjligt (jag är fåfäng, så är det bara) men jag har också blivit mer intresserad av att pressa min kropp för att se vad den klarar av och för att jag inser att den klarar bra mycket mer än vad min hjärna tror. Mind over matter, att fortsätta kämpa när det är jobbigt, tungt och smärtsamt är något jag vill testa på mer. Låter ju kanske helt galet (sambon skakar på huvudet och förstår definitivt ingenting) men det känns så bra varje gång jag inser att jag överlevde och klarade mig igenom ett träningspass.

crossfit-crossfit-inspiration

Än så länge ger jag upp alldeles för lätt men här gäller det att fortsätta träna, inte bara kroppen utan även tanken.

Jag har bokat in träning fyra dagar i rad nu, och tänkte att det var dumt av mig. Brukar vara väldigt optimistisk när jag sitter och bokar passen och inte lika pepp när det väl är dags att träna. Men nu har jag gett mig den på att börja träna mycket och se hur långt det kan ta mig. Min kropp ser en aning annorlunda ut efter att jag fick barn. Alltid lika bittert när jag ser mammor som ser precis likadana ut efter sina graviditeter. Inga spår på huden och kropp och vikt är ungefär densamma som förut. Men livet är inte alltid rättvist och jag stod tydligen först i kön när det delades ut bristningar och slapp hud. Ja det är inget sexigt med det, men det är sanningen och min verklighet (som jag försöker dölja med hjälp av snygga klänningar och höga klackar).

ted baker rosa klänning

Vad sägs om denna galet vackra klänning? (Ted Baker från Zalando)

Vill så gärna ha den men har inte en enda festlighet i sommar att ha den till. Min motivation ligger i att alla klänningarna i min garderob kommer sitta ännu bättre ju mer vältränad jag blir.

bergslagsleden

www.sveaskog.se

Har tänkt börja med terränglöpning. Jag har kört lite den typen av träning förut (alla som har sprungit i ett motionsspår i en skog, gärna med lite uppför och nerför, har ju egentligen gjort det). Nu tänkte jag börja springa mer i skogen, det är ju perfekt när man bor som jag gör, med hela Kilsbergen med alla sina vandringsleder till sitt förfogande. Ett fantastiskt sätt att komma ut i naturen på, samtidigt som man får bra träning. Det är här det skulle passa bra med en hund med lite fart i. Han skulle få göra mig sällskap.

 

Har precis upptäckt ett galet race som går av stapeln i Göteborg och Stockholm. Ett lopp med hinderbana, och inte vilka hinder som helst. Vad sägs om att springa över eld, förbi amerikanska fotbollsspelare, genom 10 000 volt, simma i isvatten, lera och vass, klättra högt, hoppa och svinga sig fram? Det ser hemskt ut men samtidigt blir jag taggad. Glöm tidtagning, för min del skulle det handla om att klara mig igenom. Har en kompis vars pojkvän nyss genomförde detta race; på den fantastiska tiden 1.07. Heelt galet och inget jag skulle klara av, men som sagt, glöm tidtagningen och jag kan vara med.

Någon som är med mig? Kanske till nästa år? 🙂

Alla bilder är lånade från respektive hemsida, via sökning på Google, om inget annat anges.

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273