Hej,

Kommer du ihåg att jag hade strul med min kamera för ett tag sedan? Jag kunde inte hitta laddaren och kunde därmed inte ladda upp befintliga bilder till datorn, och inte heller ta nya bilder. Min kortläsare kunde jag inte heller använda. Den har en omodern USB-port. Eh jaha där ser man.

Efter lite strul köpte jag en ny  laddare OCH sambon hittade min originalladdare som hade var SPÅRLÖST borta. Jag hade ju letat ÖVERALLT, men mitt sökande hade tydligen inte nått ända längst in under sängen. Jag har en stor låda under sängen till alla mina kamerasaker, men laddaren hade tydligen hamnat bredvid och lite bakom lådan. Hoppsan! Sambon hittade laddaren när vi skulle tapetsera i sovrummet och då var tvungna att tömma hela rummet alla saker, inklusive sängen.

Han var väl så där lagom nöjd, men desto nöjdare var jag, som nu har två laddare till kameran, varav den ena går att använda i bilen!

Eftersom kameran nu går att tömma på bilder igen så kan jag med glädje dela med mig av ett recept på jättegoda och otroligt saftiga frallor.

Hemligheten är som du kanske har listat ut; keso 🙂

Kesofrallor

Till 12 stycken frallor behöver du:

50 g jäst

5 dl kallt vatten

250 g naturell keso

0,5 dl krossade linfrön

0,5 dl solrosfrön (jag använde hackade)

1 msk flytande honung

1 nypa salt

3 dl dinkelflingor

600 g vetemjöl

DSC_2340

Gör så här:

 Smula ner jästen i en bunke och rör ut den med lite av det kalla vattnet. Tillsätt resten av vattnet, keson, linfrön, solrosfrön, honungen och saltet. Rör ner dinkelflingorna och nästan allt mjöl (spara lite till utbakningen).

Arbeta degen kraftigt ca 5 min i maskin eller 10 min för hand. Låt den lösa degen jäsa under bakduk ca 40 min.

Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk. Vik ihop den 2–3  gånger, knåda inte. Dela degen i 12 jämnstora bitar. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakduk och ställ plåten i kylen över natten.

DSC_2338
Sätt ugnen på 250°. Ta plåten ur kylen och låt den stå i rumstemperatur tills ugnen är varm. Pensla frallorna med vatten och strö över hackade solrosfrön. Ställ plåten mitt i ugnen och sänk temperaturen till 225°.

Grädda ca 15 min, tills frallorna låter ihåliga när du knackar på dem på undersidan. Jag brukar testa med en provsticka från undersidan.

Låt svalna på galler före servering.

DSC_2337

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Daim- och kolasemifreddo med blåbär

2020-04-27 17:10:52
christine95hotmail-com

8

Tips på aktiviteter för påskhelgen

2020-04-11 01:49:51
christine95hotmail-com

8

Romröra med rödlök och pepparrot

2020-03-26 15:58:23
christine95hotmail-com

8

Rågsiktslimpor som jäser under gräddningen

2020-03-23 22:55:46
christine95hotmail-com

8

Pasta pollognese med pizzasmak

2020-03-02 21:12:56
christine95hotmail-com

8

70% på Accent

2020-02-27 06:53:20
christine95hotmail-com

8

Tonfiskpasta med paprika och chili

2020-02-24 15:45:00
christine95hotmail-com

8

Fluffiga frallor på 15 minuter

2020-02-23 09:41:52
christine95hotmail-com

8

Stekt ris med bacon och grönsaker

2020-02-17 21:57:39
christine95hotmail-com

8

Tillbaka

2020-02-16 22:11:55
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273