Syrups av olika slag är perfekt att smaksätta lite av varje med. Söta och smaksätta drycker med, ha i efterrätter och ringla över glass till exempel.
Jag har tidigare köpt Monins syrups men det är ju så enkelt att göra själv.
Den här kanelsyrupen gjorde jag till den supergoda latten jag gjorde i söndags. Receptet räcker till ca 2 dl färdig syrup och håller sig länge om man förvarar den i kylen.
Jag har tur nog att ha helt underbar kanel direkt från Indien. Fördelen med att känna folk som reser till alla möjliga länder är att man kan skicka med en beställning. Sist fick jag hem en hel stor säck med indiska kryddor. Doftar underbart!
Den här kanelen använde jag syrupen.
Du behöver:
125 ml strösocker
125 ml farinsocker eller ljust muscovadosocker
Några bitar kanel
250 ml vatten
Gör så här:
Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt koka upp och koka i ett par minuter. Ta av från värmen och låt svalna.
Sila bort kanelbitarna och häll upp på flaska. Ställ i kylen.