Hej,
Jag njuter av fredagkvällen till ljudet av en porlande bäck och solens sista strålar som glittrar i poolen. Förutom det monotona, lite sövande, ljudet av poolpumpen, gräshoppornas spelande och nyss nämnda bäck är det tyst. På landet-tyst. Skönt!
Sambon har precis tagit ett kvällsdopp.
Han är rätt nöjd nu men värre var det för ett par timmar sen när jag kom med med maten. Indisk take away. Sambon älskar tandoori och beställer alltid det. Men det hade blivit något fel med beställningen och det blev inte som han hade tänkt sig. Mord i blick vill jag lova. Han tål sällan motgångar och speciellt inte när han är överhettad och hungrig. Han sansade sig till slut, åt med god aptit och tyckte det var gott.
Det var såååå gott. Jag tog mango-chilicurry med räkor.
Nu är vi i curry-coma!
Till maten drack jag en mangolassi. En indisk dryck som svalkar i värmen.
Bild från Pinterest
Antal portioner: 4
Färdigt på: 10 min
Ingredienser:
0.5 l naturell yoghurt
1 st mango
is
Gör så här:
Skala och kärna ur mangon.
Mixa alla ingredienserna och späd med vatten om det behövs.
Servera direkt!