Pink = English
Hej,
Jag har tänkt göra pepparkaksdeg men det har inte blivit av. Degen ska helst göras dagen innan man bakar, så det bidde inga pepparkakor idag, av den vanliga sorten vill säga. Jag har sagt det förr och jag säger det igen; Internet är en underbar källa att ösa ur. Jag hittade ett recept på pepparkakscookies som verkade för enkelt för att vara sant. Det är dem som gömmer sig bakom dagens lucka.
I had planned to make gingerbread dough but I just haven’t got round to doing it. The dough should be made a day in advance of baking, so today there was no chance for gingerbread, of the regular kind that is.
I have said it before and I say it again; Internet is a wonderful source! I found recipe for gingerbread cookies, which seemes too easy to be true.
They are the ones hiding behind todays flap in the calendar.
Visserligen halvfabrikat men i dessa stressiga tider kan man behöva lite hjälp på traven 🙂
Indeed, made from cake mix, but in these stressful times one can use a little bit of help every now and then 🙂
Du behöver tre saker, möjligtvis fyra för att lyckas med detta.
1 pkt pepparkaksmix
0,75 dl vatten
75 g smör
8 rutor hackad choklad (jag valde Marabou mjölkchoklad med nonstop)
Gör så här:
Smält smöret och blanda med kakmixen och vatten. Blanda i den hackade chokladen.
Klicka ut på plåt med bakplåtspapper.
Grädda i mitten av ugnen i 10 minuter, på 200 grader C.
KLART!
You need:
1 box of cake mix for a sponge cake, preferably chocolate if you can’t get hold of gingerbread.
0,75 dl water
75 g butter
50 g chocolate
To make:
Melt the butter and add to the cake mix. Stir in the water and add the chopped chocolate.
Put spoonfuls of batter on a baking tray.
Bake in 200 degree Celsius, for 10 minutes.
Perfekta kakor att bjuda Tomten på när han kommer för att lämna julklapparna 😉
Perfect cookies to leave out for Santa when he comes to deliver the christmas presents 🙂