Ännu en vecka har passerat. Det är ju skönt men samtidigt gör det mig stressad. För jag tänker på vad jag har gjort och sagt (och inte gjort och sagt). Ännu en vecka lagd till ens liv och har jag verkligen utnyttjat den på bästa sätt? Har jag tagit tillvara på tiden jag har fått med min familj och mina vänner. Har jag varit så effektiv som jag kunde ha varit vad gäller alla mina projekt.

Det är frågor som jag funderar en del på, inte minst denna vecka när det är Thanksgiving. Ingenting man firar i Sverige speciellt men det är väl ingen dum idé att visa lite tacksamhet. Visserligen ska man göra det året om, men att ha en dag vigd åt det i almanackan är inte heller fel. Kan kanelbullen ha en hel egen dag kan väl tacksamhet också få det?

En höstig drink som känns amerikansk passar bra denna vecka som fredagsdrink.

Lönn-Bourboncider

Visst ser den god ut? Tilltuggen bredvid ser ut att vara baconlindade räkor. Ingen dum idé!

Foto: ROMULO YANES

Till 4 glas (det är klart du ska bjuda familjen eller vännerna på en drink) behöver du:

Is (bra drinkar kräver alltid mycket is)
15 cl Bourbon
4 tsk färskpressad citronsaft
2 tsk lönnsirap (ren lönnsirap, inte den sockrade varianten som egentligen är vanlig sirap)
250 ml äppelcider
Cayennepeppar

Gör så här:

Fyll fyra glas och en cocktail shaker med is. Häll Bourbon, citronsaft, lönnsirap och äppelcider i shakern (ev. får du dela upp det beroende på storleken på shakern)

Skaka ordentligt!

Häll upp i de isfyllda glasen och pudra över lite cayennepeppar.

Alkoholfri variant får man om man utesluter whiskeyn och använder en alkoholfri äppelcider.

Skål och tack för att ni finns alla mina kära läsare! Så roligt att ni kommer hit och tittar vad jag gör, lämnar en kommentar ibland (jättegärna mer av den varan, jag skulle bli så glad 🙂 ) och inspireras av det jag gör.

Stor kram till er, utan er skulle denna blogg inte finnas!

Christine

 

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273