Varma mackor är alltid uppskattad mat. Igår svängde jag ihop en macka med varmrökt lax, spenat och rödlök. Perfekt kvällsmat!
15o g varmrökt lax
0,5 dl crème fraiche
1 rödlök
4 toastbröd
20 g babyspenat
2 ägg
1 dl mjölk
Salt och peppar
Smör
Gör så här:
Dela laxen i mindre bitar och blanda med crème fraiche.
Skala och skiva rödlöken tunt.
Lägg ihop bröden med lök, spenat och laxröra mellan.
Vispa ihop ägg och mjölk och tillsätt lite salt och peppar.
Vänd mackorna i äggsmeten och stek dem sen i smör, på båda sidor.
Dela i trekanter.
Riktigt gott!

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Varm choklad-kakor med daim, vit choklad och marshmallows
18