Det var en gång för länge sen, nja inte så länge sen faktiskt, som det var sommar och sol (?), semester och lata dagar. Denna sommar har inte bjudit på det bästa vädret i mannaminne men nog har solen tittat fram mellan gråa moln och regnskurar också?

Jag tog en tripp nedför memory lane och hittade bilderna från vår Danmarks-resa. En vecka på en liten ö som ingen av oss hade hört talas om. En intensiv vecka med goda vänner, som fortfarande, efter den veckan är våra goda vänner :-). En vecka som bjöd på allt möjligt, god mat likväl som korv och pommes frites i drivor, sol och strandhäng, regn och djurparksbesök. En vecka som fick oss att undra; varför har vi inte åkt till Danmark tidigare? En vecka som gav mersmak: Danmark på semester blir det igen.

Här kommer ett potpurri av bilder från den veckan.

Vi hyrde ett litet hus i Rudköbing, på Langeland. En smal liten ö som ligger mellan Fyn och Lolland. 45 minuter in till Odense. Fina stränder och många barnvänliga sevärdheter i närområdet. Bra mataffär och ett förhållandevis stort utbud av butiker. En mysig gågata med affärer av de slag, restauranger och glasskiosker. Havet nära inpå och vackra stockrosor vid varje sliten husvägg.

Egeskov slott i närheten av Odense är ett privatägt slott som har öppnat upp ägorna och slottet för besökare. Här finns mycket att se och göra. Grillplatser, flera olika lekparker, matställen, museum med gamla fordon, dockor och andra leksaker och utryckningsfordon av olika slag avlöser varandra. En gångbana högt upp bland träden ger ett nytt perspektiv och i någon av labyrinterna kan man gå vilse bland höga häckar.

Rummen i slottet var vackert inredda och fyllda med historia, som sig bör på ett riktigt gammalt slott. Vi letade efter  en prinsessa men hittade ingen. Däremot låg ett lejon och sov i en av sängarna, kanske danskarnas version av Guldlock och de tre björnarna 🙂 ? Den var förstås inte levande, utan en uppstoppad sak som ville påminna om slottets samarbete med Odense Zoo.

Stanna upp för att lukta på rosorna kunde man göra i rosenparken precis utan ingången till slottet. Tänk att kliva ut på trappen och se den det första man gör på morgonen, underbart.

Inne på slottet kunde man också se hur köket såg ut förr och för alla oss som inte var bjudna hertigparets bröllop fanns i alla fall chans att få se hur dukningen såg ut.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.