Hej,
Här kommer receptet på nyckelpigetårtan
Den katastrofala tårtbotten är faktiskt egentligen ett bra recept. Jag ska dock fortsätta som jag brukar, dvs. göra tårtbottnar i tre separata formar, för att få höga och fina bottnar som räcker till en tårta, möjligtvis att man kan dela dem på hälften.
Note to self: inte förlita sig på EN ENDA botten!
Ni kanske lyckas bättre än vad jag gör 🙂
Jag har hittat receptet på bloggen Mycakes.
Till en form på 24 cm i diameter behövs 5 stora ägg + 1½ tsk bakpulver
Till en form på 26 cm i diameter behövs 6 stora ägg + 2tsk bakpulver
Ta fram tre lika stora glas. Knäck äggen i 1 glas. Fyll upp med socker i glas 2 (i samma nivå som äggen) Fyll 1/3 av glas 3 med potatismjöl och resten vetemjöl. Skall du göra en chokladbotten tar du 1/3 kakao, 1/3 vetemjöl och 1/3 potatismjöl.
Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt ( minst 4 min) Blanda potatismjöl, vetemjöl och bakpulver noga. Sikta i detta i äggblandningen och blanda försiktigt med luftiga tag.
Pensla formen med lite olja eller kokosfett. Rita ut en rundel av formen på ett bakplåtspapper och lägg den i botten på formen. Klipp ut remsor och klä kanten. Tänk på att kakan höjer sig rejält så ta till på höjden.
Grädda kakan enligt:
20 minuter för 2 ägg, 25-30 minuter för 3-4 ägg och 35-40 minuter för 5-6 ägg. Känn på botten med en sticka när du tror att den är färdig.
Låt botten stå och svalna en stund.
Warning: array_merge(): Argument #1 is not an array in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 559
Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /data/c/7/c7e00ef6-3faf-4aa1-a49d-5754f0cda95b/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/seofacebook.php on line 561





1 kommentar den Tårtbotten, Dumlemousse och Vaniljkrämsgrädde