Hej,
Dagens middag var en snabbt gjord historia, receptet hittade jag på Allt om mats hemsida. Enkla och goda smaker, men det blev faktiskt lite torrt, så jag rekommenderar att slå i lite grädde när man har stekt kantarellerna. Stekta färska kantareller är ju så himla gott. Smörstekta på en skiva gott bröd är en himmelsk kvällsmacka, men det finns ju så mycket annat man kan göra med dem små gula raringarna.
Till 4 portioner behöver du:
1,5 l kantareller
300 g pappardelle
3 msk olivolja
3 msk färska rosmarinblad
1-2 pressade vitlöksklyftor
(2 dl grädde)
salt och peppar
rivet skal av 1/2 citron
3 msk pinjenötter, att strö över
färsk parmesan, att riva över
Gör så här:
Rensa svampen och koka pastan.
Stek svampen i olivoljan ,på hög värme till den har fått fin färg.
Låt rosmarin och pressad vitlök fräsa med mot slutet. Häll ev. på grädde och låt det puttra ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Häll av pastan och vänd ner den i svampblandningen. Lägg upp i stora tallrikar, ringla över olivolja och strö över rivet citronskal, pinjenötter och grovriven parmesanost.