…är det i veckans meny.
Sambon har fått för sig att han ska pröva att äta mindre med kött, för att se hur han mår då. Jag tror att han kommer må mycket bättre i kroppen och magen (vad är det med killar och deras magar?) och vill verkligen uppmuntra denna idé. För min del äter jag gärna mer vegetariskt, så det blir inte så svårt för honom.
Vi fick en påse kantareller av mina föräldrar, tidigare påsars innehåll har förvällts och lagts i frysen, så nu tänkte jag att det var hög tid att vi åt dem när de är färska. Därför bjuds det idag på pappardelle med färska kantareller.
Jag älskar färskpotatis men älskar höst- och vintermat än mer så därför var jag tvungen att ha med en rätt med potatismos denna vecka. Hittade ett Jamie Oliver-recept som på hans typiska vis lagas i samma panna, och är så där härligt rustik, enkel och sprudlande av smak. Riktig comfort food!
Sallad är mer sambons grej än min, en sallad med quinoa känns nyttig. Extra lyxig blir det med serranoskinka och förhoppningsvis några färska fikon (får se vad ICA har att erbjuda).
Min sambo tål inte äpple, allergin har kommit med kraft de senaste åren. Jag har tjatat på honom att han ska gå iväg och allergitesta sig men det verkar uppenbarligen jobbigt. Tillagat äpple går dock bra, det är det råa formatet som lockar fram allergin. Äpple och curry är en gammal klassiker som jag dammar av den här veckan.
Fredagar är lika med tacos, men inte denna fredag. Det kommer vankas chili con carne, kanske med hembakt bröd till?
På lördag kommer det över vänner hit, då blir det däremot tacos, fast med fisk och mango istället. Sambon rynkade på näsan när jag berättade om maten.
Veckan kommer avslutas som den påbörjades, med en vegetarisk rätt.