Men vad blir det kvar då undrar ni kanske, vad gör man dem på? Ja jag var lite tveksam själv men det funkade bra och blev goda fluffiga plättar. Receptet hittade jag i senaste Buffé-tidningen, men det kommer ursprungligen från bloggen Träningsglädje. En härlig blogg som jag ska börja läsa, snacka om inspiration och peppning, utan pekpinnar. Min träning är obefintlig. Nu har jag ingen halsinfektion att skylla på. Bara mig själv och min lathet, för trots att jag har svårt att komma ut i spåret nu när sambon är bortrest så kan jag ju träna hemma. Men gör jag det? Nope!

Av någon anledning tappar jag farten när jag är ledig och inte har något speciellt inbokat. Det är som om jag bara funkar bra om jag har ett fullspäckat schema och egentligen lite för mycket att göra. Det låter ju inte speciellt hälsosamt, hm här gäller det att ändra ett mönster och förbättra sig själv. Vilket projekt kan vara bättre att jobba med än ett som leder till förbättring och utveckling av en själv? Ni ser, den lilla projektledaren inom mig kommer fram direkt. Varför jobbar jag inte som det egentligen? Som projektledare alltså, det kanske är något att fundera över nu när jag är ledig?  Oj vad min chef skulle bli nervös om han visste hur jag resonerar just nu. Vem vet, han kanske läser bloggen?

Hur som haver, här är receptet på plättarna. Enjoy!

Havreplättar med banan, ca 25 st

4 dl havregryn

2 tsk bakpulver

1 tsk kardemumma

1 tsk kanel

1/2 tsk salt

3 bananer

3 ägg

3 msk matolja eller solrosolja

2 msk flytande honung

Gör så här:

Mixa havregrynen i en mixer till ett mjöl. TIllsätt bakpulver, kardemumma, kanel och salt. I en annan skål; mosa bananerna och blanda ner ägg, olja och honung. Rör ner den torra mjölblandningen och rör snabbt ihop. LÅt stå i ca 10 minuter och stek sen i plättjärn. Pensla järnet med lite olja först.

Servera med frukt eller bär, lönnsirap eller rårörd sylt.

 Stek plättarna på låg värme.

Jag tycker det är galet gott med en klick smör och lönnsirap på mina pannkakor. 

Det gäller att hålla igång hjärnan, även på semestern. Korsord är en klassiker som inte bara är till för pensionärer. 

Ha en bra dag!

Tror det kan bli bio för oss idag, tror Marieberg är välbesökt idag.

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273