Hej,

Regn, regn och regn. Synd på semestern men för övrigt gör det mig ingenting. Vi har haft en seg dag idag. Pettson och Findus och Alfons har underhållit oss idag. Fick för mig att jag skulle ut till IKEA och beställa nya barstolar till köksön men ekvationen regn, semestertider och löning fick mig på andra tankar. Imorgon bär det dock av. Blir galen på stolarna, som är fina men numer lite trasiga och känns så där. Ska införskaffa en ny pall till Mini-me också, den hon använder när hon ska hjälpa till i köket har sambom gjort en gång i tiden ( ja inget ont om det, han är utbildad möbelsnickare) men den har fått sig några smällar och är lite ranglig den med. Den vickar lätt till och skickar Mini-mi i en flygande båge ner på golvet lite då och då. Det har nog också att göra med att hon själv inte står still. Ska måla den vit och tänkte smeta på henne fingerfärg på fötterna, så kan hon få göra sitt avtryck på pallen. Vet hur det gick när hon var bebis och jag skulle ha söta hand- och fotavtryck men vi får hoppas att det går bättre denna gång. Det kan bli färg på mer än pallen imorgon, tidningspapper runtom är nog en bra idé!

Inventering av Mini-me:s garderob gjorde också att jag insåg att hon har dåligt med shorts och kjolar i rätt storlek. Just nu är ju visserligen inte behovet av just den sortens plagg speciellt stort, men jag tror, jag tror på sommaren. Jag tror, jag tror på sol igen.

 

Det här med lunch på sommaren är ju lite olika. En del vill äta något lätt och lämna plats för det grillade på kvällen. En del klarar inte av att äta om det är varmt. Hur gör ni? När jag var liten åt vi ofta kassler till lunch på sommaren, med potatis och en kall chilisås till. Har svårt för kassler nu. Ibland blev det fil med skivad banan. Själv har jag aldrig haft problem att äta, oavsett vad termometern visar, och jag äter gärna något mer än fil och smörgås. Idag blev det dock matigt men ganska lätt. Dock minus kasslern 🙂

Kokt ägg med en potatissallad gjord på dijonsenap, olivolja, vitvinsvinäger och lite hackad salladslök. 

 Jag gnisslar tänder över tekniken och min dator som hakade upp sig i ca två timmar, tills jag tröttnade och startade om den. Självklart var inlägget jag skrivit endast delvis sparat. Måste kolla upp det här för det börjar bli riktigt irriterande. Nog för att det är roligt att skriva inlägg, men att skriva om samma inlägg flera gånger är bara trist, speciellt med tanke på att man aldrig får till det exakt likadant igen.

Mina hemrullade köttbullar fick jag äta själv ikväll, ja förutom två stycken som jag lyckades truga i den lilla. Men de stuvade grönsakerna var helt OK. Skam den som ger sig, att stuva saker är inget jag är bra på men eftersom jag tycker det är så gott återkommer jag då och då till det. Nu har jag i alla fall lärt mig att göra stuvningen först och sen ha det som ska stuvas, må det vara makaroner eller grönsaker. Blev genast mycket enklare och bättre.

Veckans meny ser ut så här:

Vi kan ju alltid drömma om klarblå himmel och att ligga under ett solparasoll.  

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273