Hej,
Idag är det vårdagjämning och även persiskt nyår, Nouruz.
Middagen ikväll var inte speciellt persisk, mer italiensk, frikadeller i tomatsås och pasta. Efterrätten däremot får gå i Nouruz tecken. En frisk och färgglad fruktsallad med len vaniljsås till.
Frikadeller, 4 port
400 g köttfärs
3 klyftor vitlök, pressad
2 ägg
1 dl ströbröd
färsk basilika, hackad
1 msk fond – brynt charlottenlök
Blanda alla ingredienserna och rulla till köttbullar i valfri storlek.
Ett säkert sätt för barn som vill vara med i köket att få hjälpa till och hacka örter. I ett glas med en sax. Inga vassa knivar och inga fingrar i vägen för saxen.
Tomatsås, 4 port
2 burkar hela eller krossade tomater
oregano och basilika (gärna färsk, hackad)
1.5 msk grönsaksfond
2 dl vatten
Blanda alla ingredienserna i en kastrull och kåt koka upp. Lägg i köttbullarna och låt puttra i ca 10-15 minuter.
Servera med kokt pasta och en sallad.
Lyxigt med efterrätt på en vardag, och den här känns som en vitaminbomb.
En klick vispad Kelda Vaniljvisp och några osaltade pistagenötter fulländade det hela.
A demain som man säger i Frankrike (Ses imorgon)
Kram Christine