Hej,

Tittar du på 30 grader i februari? Jag tycker om serien; den är både rolig, rörande och tragisk. Som Torsk på Tallinn, man skrattar men ibland fastnar skrattet i halsen när man inser att en del lever så, på riktigt.

Ska strax börja kolla på avsnitt 3 och 4, på SVT Play, vilken tur att man lever i dagens teknikfyllda värld!

Idag har jag anmält mig till det första löploppet på flera år, nämligen Tjejmilen i Stockholm! Sista jag sprang var det i Blodomloppet här i Örebro (2008). Då sprang jag milen på en timme, målet nu är att springa på 55 minuter. Jag har lång tid på mig att träna, loppet är inte förrän 1 september. Är väldigt nöjd med mig själv för idag efter middagen krängde jag på mig underställ och löparkläder och gav mig ut på en kort men uppfriskande runda.

Är det någon mer som ska springa ett lopp i år? Hör av dig, vi kan peppa varandra och om du bor i Örebro kan vi kanske träna ihop någon gång.

gatflickans pasta

Dagens middag; Gatflickans pasta eller Pasta Putanesca som det heter på finare språk., 4 port, 30 minuter

 

1 kruka basilika
havssalt
svartpeppar
skal och saft från 1 citron
olivolja
2 burkar tonfisk i olja
400 g penne
8 sardeller
2 vitlöksklyftor, finhackade
3 msk kapris
1½ dl svarta eller gröna oliver, urkärnade och grovhackade (funkar också om fyllda med vitlök eller likn.)
1 tsk chiliflakes
5 tomater, finhackade
1 dl vitt vin (kan uteslutas)
1 dl slätbladig persilja, finhackad
 Stöt basilika, salt och peppar i en mortel till ett mos. Tillsätt citronskal och saft och en rejäl skvätt olivolja. Blanda med tonfisken och låt det marinera en stund.  Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Medan pastan kokar upp gör du resten: häll olivolja i en stor stekpanna och lägg i sardellerna, låt dem steka och smälta lite. Lägg sedan i hackad vitlök, kapris, hackade oliver och chiliflakes, låt fräsa ihop en stund. Tillsätt tomater, vitt vin och tonfisken. Låt koka upp och sjud sedan i fem minuter. Smaka av med salt och peppar.
Blanda pasta och tonfiskröra och blanda även i hackad persilja. Späd eventuellt såsen med lite olivolja eller lite pastavatten.
kock rutig bakgrund
VECKANS MENY – 9
måndag: Gatflickans pasta
tisdag: Gratinerad blomkål med kallskuret
onsdag: Korv och potatismos med löksås (klassisk engelsk rätt som kallas för bangers and mash  with onion gravy)
torsdag: Kycklinggryta med coca-cola – låter galet men cola i maten brukar funka
fredag: Tapas
lördag:  Tacopaj
söndag: Marinerad nötstek med alla klassiska tillbehören (gelé, syltlök, pressgurka, potatis, sås och kokta morötter)
GOD VECKA PÅ ER!
Kram Christine

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Ost- och gräslöksscones

2019-06-01 08:18:10
christine95hotmail-com

18

Pimientos de Padrón – supergott och nyttigt snacks

2019-05-08 15:14:13
christine95hotmail-com

18

Sill och potatis med brynt smör

2019-04-20 09:42:12
christine95hotmail-com

18

Präst- och Västerbottenostrutor

2019-04-19 10:57:28
christine95hotmail-com

18

Citronkladdkaka med mango och maräng

2019-04-18 15:54:08
christine95hotmail-com

18

Pulka i Ånnaboda och ångest

2019-01-29 16:49:40
christine95hotmail-com

18

Formfranska med filmjölk och citron

2019-01-24 21:54:31
christine95hotmail-com

18

Krossade tomater och krossade drömmar

2019-01-08 21:51:02
christine95hotmail-com

18

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

18

Nystädat skafferi och sommarens bästa bricka

2018-05-05 09:49:53
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273