Hej,
Den klassiska räkmackan är omåttligt populär och inget man mixtrar med hur som helst. Det ska vara mycket majonnäs, handskalade räkor så klart och gärna på fluffig tekaka. Det här är dock inget jag är jätteförtjust i. Jag väljer gärna något annat om jag kan.
Men ge mig vitlök och chili och jag är med på noterna. Majonnäsen kan jag dock vara utan. Inte för att det är fett, nej ge mig bara smör så blir jag nöjd.
Den här underbara räkmackan är full av smaker jag älskar och så himla enkel att göra.
Ju färre ingredienser man har desto viktigare är det att man har ingredienser av riktigt bra kvalitet.
Gör så här:
Börja med att skala dina räkor.
Fräs sen hackad vitlök och chili i smör i en stekpanna men akta så det inte bränner vid.
Tillsätt räkorna och vänd runt i vitlöksfräset. Räkorna ska inte stekas för länge, då blir de sega.
Ta räkorna ur stekpannan och stek två skivor bröd i lite mer smör.
Toppa dina stekta brödskivor med de vitlöksfrästa räkorna och strö över hackad persilja och riven parmesan.
Varsågod och njut! 😊
Kram Christine