Hej,

Det är kanske inte midsommarmat det här men en bra macka att ta med på utflykt. Jag ska vara ledig fredag-söndag så jag hoppas att vädret ska tillåta vandring i Kilsbergen någon dag så då ska jag baka dessa frallor igen. Jag gjorde dem första gången tidigare i veckan, på jobbet.

Ursprungliga receptet hittade jag på matbloggen Zeinas Kitchen, en helt fantastisk matblogg som jag verkligen kan rekommendera dig att besöka, om du inte redan har gjort det.

Jag har bara gjort några små justeringar i receptet. Bytte socker mot honung, använde en del rågsikt och toppade med solrosfrön istället för vallmofrön.

Det här blir en sats på 24 frallor, jag gjorde runda men du kan även göra avlånga frallor om du vill.

Du behöver:

1 liter mjölk (jag använder alltid röd mjölk)

2 påsar torrjäst

Ca 24 dl mjöl (jag blandade vetemjöl och rågsikt)

100 g mjukt smör

3 tsk salt

3 tsk honung

Flingsalt, solrosfrön och uppvispat ägg till topping

Gör så här:

Häll torrjästen i degbunken och lös upp med mjölken.

Blanda ner salt och honung och hälften av mjölet. Blanda ihop degen och häll på resten av mjölet tills degen släpper från bunkens kanter. Lägg i smöret i bitar och låt degen bearbetas i ca 10 -15 minuter.

Låt degen jäsa under bakduk eller plast i minst 45 minuter (jag lät den stå i ca 2 timmar)

Dela upp degen i 24 bitar och rundriv till frallor.

Lägg på plåtar med bakplåtspapper och låt jäsa en stund till. Ca 30 minuter.

Pensla med uppvispat ägg och strö på flingsalt och solrosfrön.

Grädda bröden i 200 grader C i ca 12-15 minuter. 

Jag fyllde mackorna med en röra på tonfisk, crème fraiche, majonnäs, kapris och bostongurka. Smaka av med lite salt, peppar och ev. Citronjuice. Lägg röran på sallad och skivad tomat och toppa med skivad rödlök och ärtskott.

Print Friendly, PDF & Email
WordPress › Fel

Det har uppstått ett kritiskt fel på webbplatsen.

Läs mer om felsökning i WordPress.