Godmorgon!
Dagens lucka kommer tidigt och är något värmande och gott.
Varm choklad eller en latte är så himla gott och passar extra bra när det är ruggigt och kallt ute. För en julig touch kan du färga mjölken röd. Ett enkelt och snabbt sätt att göra chokladen annorlunda. Jag använder kakao eller chokladkakor när jag gör varm choklad. Det blir så mycket godare än O’boy. Enkelt är det också, bara att smälta chokladen i mjölken. Testa att använda en smaksatt choklad för nya varianter.
Ju bättre kvalitet på chokladen desto kraftigare chokladsmak och lenare och krämigare dryck.
Till varm röd choklad för 4 personer behöver du:
1 liter mjölk
100 g vit choklad
1 tsk vaniljextrakt (finns vid bakhyllan i affären)
Röd karamellfärg
Vispad grädde
Gör så här:
Hacka chokladen och lägg i en kastrull tillsammans med mjölken och vaniljextraktet. Värm på svag värme och vispa till all choklad har smält.
Droppa i karamellfärg till du får önskad färg på chokladen.
Häll upp i glas och toppa med vispad grädde. Pudra gärna över lite kanel eller varför inte strö rött och grönt strössel på?
Om du vill kan du färga grädden istället, innan du vispar den. Vispad grädde är gott både till varm choklad och latte.
Ha en fin dag!
Kram Christine