Hej,
Min pappa beställde en tårta för leverans i måndags. Jag gav honom några alternativ på fyllningar bl.a. pärommousse och after eight- mousse vilket han nappade på. Väldigt bra för det var fyllningar jag inte testat förut. Fick höra att tårtan blev väldigt god och uppskattad. Pappa ångrade dock lite att han gav bort den tror jag, för han insåg ju att han inte fick smaka på den. Kanske får göra en favorit i repris till påsk 😄

image

Så här såg den ut. Det är en företagslogga på, som jag skar ut på frihand så den blev inte helt perfekt.

image

Jag gjorde chokladbottnar på 8 ägg enligt tre lika-principen (passar till en form på 24 cm).

Knäck 8 ägg i ett glas. Mät upp samma mängd socker i ett annat glas, och 1/3 vardera av mjöl, potatismjöl och kakao i det tredje glaset.
Vispa ägg och socker läääänge (ca 10-15 minuter) så det blir riktigt pösigt.
Blanda ihop torrvarorna i en skål och häll i 3 tsk bakpulver.
Vänd ner i äggvispet och häll i en smord form.
Grädda längst ner i ugnen på 175 grader C i ca 50-60 minuter.

Låt kakan svalna lite och vänd den sen upp och ner mot en skärbräda. Låt formen sitta kvar.
Skär botten i tre delar och använd till tårta direkt eller frys in den utan att skära i den först för att användas senare.

image

After eight-fluff:
200 g after eight ( en liyen kartong)
3 dl grädde

Smält chokladen i grädden på låg värme utan att det kokar. Ställ kallt i  minst 4 timmar och vispa sen upp till en fluffig mousse.

Päronmousse-receptet hittade jag på bloggen Bakverk och Fikastunder men jag la till bitar av konserverade päron i
moussen och använde mer päronsaft

Du behöver:
2 gelatinblad
1 liten barnmatsburk päronpuré
3 msk koncentrerad päronsaft
1 msk socker
3 dl grädde
1 burk konserverade päron

Gör så här:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
Värm päronpurén i en kastrull tillsammans med sockret och saften, utan att det kokar.
Rör ner gelatinbladen och låt purén svalna.
Vispa grädden och blanda ned purén. Ställ i kylen i minst 4 timmar.
Skär de konserverade päronhalvorna i bitar och blanda ner i moussen.

image

Fyll tårtan i formen och tänk upp och ner. Dvs börja med den botten som sen ska vara överst och den fyllning som ska vara överst. Den tyngsta fyllningen ska vara i botten på tårtan så den sista fyllningen när du lägger ihop tårtan.
Plasta in och låt stå i kylen i ett par timmar eller över natten.

Ta bort plasten och lägg en tårtbricka över formen. Vänd på formen och ta bort den. Snygga till tårtan genom att bre ut den fyllning som klämts ut mellan bottnarna och skär eventuellt till den. Spackla tårtan med en frosting eller grädde och täck den sen med marsipan eller sockerpasta och dekorera.

Om tårtan ska stå i kylen över natten ska den stå otäckt utan lock eller annat skydd. Detta för att marsipanen inte ska smälta.

Kram Christine

Print Friendly
Related Posts

Höstig kålsoppa med rotfrukter

2017-10-16 20:10:54
christine95hotmail-com

18

Fattiga riddare-gratäng med nutella

2017-10-08 12:57:30
christine95hotmail-com

18

Gröt med karamelliserad banan

2017-09-25 19:58:38
christine95hotmail-com

18

5 fantastiska frukostar att fira Brunchens dag med

2017-09-16 22:31:06
christine95hotmail-com

18

Bättre ordning i hallen med skoskåp

2017-09-13 21:11:01
christine95hotmail-com

18

Avokadosmoothie med banan

2017-09-12 21:03:55
christine95hotmail-com

18

Snabb pasta med trattkantareller

2017-09-07 20:51:21
christine95hotmail-com

18

Skagentoast – en klassisk förrätt med smak av kräftskiva

2017-09-04 19:43:36
christine95hotmail-com

18

Keso med banan och kanel

2017-08-23 20:49:45
christine95hotmail-com

18

Toast med svamp- och äppelröra

2017-08-10 20:37:00
christine95hotmail-com

18