Hej,
Om man vill ha kanelbullar men inte har tid eller ork att baka dem kan jag varmt rekommendera dessa galet goda kanelbullemuffins!
Ursprungligt recept från www.hembakat.se (tror aldrig jag misslyckats eller blivit missnöjd med något av deras recept) med några egna justeringar.
Dessa muffins är långt från de vanliga torra muffinsen. Fluffiga och lite kladdiga inuti med mycket smak av kanel och socker och med knaprig topping är dessa perfekta till fikat. Måste förresten pröva att göra en kardemummavariant också!
Till 12 st behöver du:
100 g smör
2,5 dl strösocker
2 ägg
3 dl yoghurt med äpple och kanel
1,5 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 dl vetemjöl
Fyllning
1 dl strösocker
2 msk kanel
50 g smör
Garnering
kanel
strösocker
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader C.
Vispa smör och strösocker (använd rumsvarmt smör eller riv det på rivjärn). Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa en stund till. Rör ner yoghurten. Blanda ihop bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Sikta ner i äggsmeten och blanda ordentligt.
Fördela smeten i ca 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften.
Smält smöret till fyllningen och blanda med socker och kanel.
Fördela ut fyllningen ovanpå smeten i muffinsformarna.
Fyll upp formarna med resten av smeten.
Toppa varje muffin med kanel och socker.
Grädda i mitten av ugnen i ca 14-15 minuter.
Kram Christine