Hej,
Jag har ju redan gett dig recept på dagens middag men jag tänkte jag skulle göra ett eget inlägg om det.
Hur går det? Följer du matplanen? Sambon fuskar med mellanmålet på eftermiddagen, inte bra. Det gäller att hålla en jämn blodsockernivå. Att gå ca 6 timmar mellan lunch och middag är lite för långt. Fyll på reserverna vid 3-snåret så ska du se att det inte känns lika panikartat innan maten står på bordet på kvällen.
Så här såg dagens middag ut innan den åkte in i ugnen. Himla enkel mat, som inte tar speciellt lång tid att laga.
Till två portioner behöver du:
2 laxfiléer
1 msk lönnsirap
1 msk soja
1 pressad vitlöksklyfta
färsk grön sparris
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C.
Blanda lönnsirapen med soja och pressad vitlök.
Lägg laxen i en ugnsfast form och pensla eller bre ut glazen ovanpå laxen.
Lägg den färska sparrisen runt om i formen.
Tillaga i ugnen i ca 10-15 minuter, beroende på hur välstekt du vill att laxen ska vara.
Min färdiga middag såg ut så här.
Jag hade spagetti kvar sen middagen igår, och den fick komma till användning idag.
Jag gjorde en kall sallad på den.
Jag skar spagettin i mindre bitar och blandade den med en röd hackad chili, två salladslökar och färsk hackad koriander. Som dressing smakade jag av med sesamolja, en skvätt risvinsvinäger och fisksås.
Älskar sparris, tröttnar liksom aldrig på det. Speciellt inte när den är tillagad som här, en kort stund i ugnen så att den fortfarande behåller sin krispighet.
Piffar upp vilken middag som helst.
Nu ska jag fixa ett kort till en vän som har fyllt år och även precis flyttat.
Kram Christine