Hej,
Sambon är hemma igen och ordningen återställd. I morgon är det dags för jobb och dagis igen. En hel lång arbetsvecka, man vänjer sig snabbt vid kortveckor och långledigt 🙂
Den här helgen har vi verkligen haft aprilväder; snö, regn, solsken och hagel om vartannat. Inte ser det ut att bli så mycket bättre till väder till veckan som kommer heller. Jag avundas sambon som ska få spendera veckoslutet i södra Spanien, med ca 25 grader C och sol.
För att värma oss lite här hemma gjorde jag en stroganoff, men istället för kött av något slag använde jag champinjoner. Det blev minst lika gott som stroganoff med kött av något slag och gick fort att laga. Mini-me vägrade dock smaka annat än riset jag serverade till.
Till 2-3 portioner behöver du:
1 msk olivolja eller smör
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
500g färska champinjoner
1 fondtärning
1 tsk rökt paprikapulver
salt och peppar
1 dl grädde eller crème fraîche
färsk persilja (jag hade ingen hemma så fick nöja mig med basilika)
Gör så här:
Hacka löken och vitlöken. Skär champinjonerna i skivor.
Stek i smöret i ca 5 minuter. Lägg i fondtärningen och 0,5 dl vatten. rör om och se till att fondtärningen löses upp.
Tillsätt paprikapulvret, salt och peppar. Smaka av.
Häll till sist i grädden eller crème fraichen. Låt puttra ihop.
Servera med ris och färsk hackad persilja.
Ett tips: för en mer vuxen smak kan man tillsätta en skvätt cognac i såsen.
Trevlig kväll!
Servera