Hej,

vinmarinerat högrev copyright

Här kommer tips på söndagens middag, som var busenkel att göra och inte krävde mycket tid i köket. Visst är det bra när man kan kombinera god och vällagad mat med att hinna göra annat under tiden. Man känner sig liksom  dubbelt effektiv då, vilket man ju också är när maten sköter sig själv medan man kan gå och göra något annat i flera timmar. Jag valde att städa, kolla på en film och ta en power nap. 6 timmar ska denna mat stå i ugnen, så man hinner med en hel del annat.

sparris

Och så gott det var! Vilket även bevisar att man inte behöver en lång ingredienslista för att få god mat.

Jag serverade klyftpotatis, kokt sparris och ett supergott vitlökssmör till.

Vitlökssmöret kommer bli en favorit i sommar, till allt grillat.

vitlökssmör1

Det blev en perfekt söndagmiddag  som krävde väldigt lite arbete.

Till 4 personer behöver du:

ca 1-1,2 kg högrev

ca 2 dl rödvin

salt och peppar

färsk sparris

fast potatis

smör

färska örter (jag använde persilja och basilika)

soltorkade tomater (jag använde soltorkade körsbärstomater)

ett par vitlöksklyftor

Gör så här:

Sätt ugnen på 125 grader C eller 100 grader C varmluft.

Salta och peppra köttet och lägg det i en ugnssäker form.

Slå på rödvinet och täck formen med folie.

Ställ in i ugnen och låt stå i 5-6 timmar.

Ta ut köttet och låt det vila en liten stund, invirat i folien, innan du skär upp det i skivor.

högrev

Tvätta och klyfta potatisen och koka den nästan klar.

Lägg sen potatisen i en ugnsfast form, salta och peppra och häll olivolja över. Blanda runt ordentligt och ställ in i ugnen till potatisen är mjuk.

Servera tillsammans med köttet, kokt sparris med lite krispighet kvar och toppad med en klick smör.

vinmarinerat högrev

Så här såg köttet ut när det togs ur ugnen.

Istället för sås till köttet serverade vi ett vitlökssmör till. Det blev jättegott och passade väldigt bra till köttet.

Blanda smör med pressad vitlök, hackade soltorkade tomater och hackade färska örter.

Blanda smöret väl (det går lättast om smöret är rumsvarmt) och lägg det sen i plastfolie, forma till en korv och lägg i frysen.

Vid servering är det bara att ta fram smöret och skära det i tjocka skivor och lägga på det varma köttet, så att det smälter.

Vitlökssmör med soltorkade tomater

Detta smör funkar ju lika bra till bröd och bakad potatis som till lax och kyckling.

En supergod middag som du lätt kan imponera på familjen och vännerna med, och som de kommer be dig att laga igen. Perfekt att laga om ni blir många runt bordet. Öka mängden kött och vin. Tiden i ugnen bör funka ändå, då jag halverade receptet. Har du två bitar kött kan du lägga dem i varsin ugnsform och köra på varmluften. Klyftpotatis och smör är också lätt att göra till många. Istället för sparris kan man göra en stor sallad.

högrev2

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Bolognese på högrev/ Bolognese made of chuck

2013-01-06 16:20:42
christine95hotmail-com

18

Köttfärsbiffar med färskostsås

2018-04-23 22:29:09
christine95hotmail-com

8

Meny v.17 – 2018

2018-04-22 20:38:46
christine95hotmail-com

8

Årets första potatissallad

2018-04-21 12:22:39
christine95hotmail-com

8

Bra vibrationer

2018-04-19 22:10:09
christine95hotmail-com

8

Meny v.16 – 2018

2018-04-17 21:17:39
christine95hotmail-com

8

Meny v.15 – 2018

2018-04-08 20:52:59
christine95hotmail-com

8

Långfredagen känns inte alls trist

2018-03-30 10:35:04
christine95hotmail-com

8

Varm smörgåstårta med bacon

2018-03-29 20:32:48
christine95hotmail-com

8

Meny v.11 – 2018

2018-03-12 05:19:11
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273