Hej,

Idag är det en stor dag för många. Hummerfiskepremiär! I samma klass som älgjakten har jag förstått. Jag älskar hummer, men har aldrig fiskat det faktiskt. Kräftor, fisk och krabba har jag varit med och fiskat men aldrig hummer. Någon som varit på hummersafari? Har ibland funderat på att följa med på en sådan tur, med middag och hotellvistelse.

Även om hummerfiskepremiären är idag så serverades ingen hummer hemma hos oss just ikväll. Den får vänta till på lördag.

Idag blev det klassisk svensk husmanskost, som sambon fick sno ihop. Själv har jag klurat på resultat- och balansräkning.

Imorgon blir det upp tidigt och handla mat. Fick för mig att jag skulle anordna en Oktoberfest på jobbet, som ska vara på torsdag, och det är ju en del att fixa till dess. Sambon ska jobba borta och jag har en del att fixa med på kvällarna så den här veckan känns maxad. Helgen blir dock lugn (vad jag vet) men då ska jag passa på att börja skaparverkstaden inför julmarknaden som jag ska vara med på, i slutet av november.

Det är mycket ugnsmat den här veckan, men det är ju så smidigt och tidseffektivt. Det är denna veckas ledord. Tidseffektiv.

Meny vecka 39

Fredagstacosen kommer jag inte ifrån, men jag tänker lyfta in nya smaker i den, i form av getost. Sambon kommer säkert knorra men det blir även de vanliga smakerna, i form av nachotallrik. Jag tycker om plockmatsupplägget, speciellt en fredagkväll när man är lite trött och vill slappa.

Lördagens middag får vi se om sambon tycker om, fisk är ju inte hans grej riktigt. Att fiska och slänga tillbaka – JA, att äta-NEJ. Men det är ju här hummern kommer in i bilden. Fast sambon tycker att färska räkor slår hummer vilken dag som helst. Hur galen kan man bli tänker jag.

På lördag blir det en tur till Tårtpinglan i Karlstad. Har aldrig varit där men en hel butik med bakredskap står och väntar på mig och mina pengar. Oj oj oj, fast jag som försöker rensa ut och organisera upp hemmet borde ju egentligen inte köpa nya saker. Har du varit i butiken? Berätta vad du tyckte!

Söndagen hoppas jag bjuder på lagom regn och rusk, kanske en tur till skogen och sen blir det en värmande gryta till middag.

Hur ser din vecka ut?

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273