Hej,
Tack för eran hjälp när det gäller menyerna till morgondagens födelsedagsmiddag! Jag trodde att de flesta skulle rösta på meny nr 1, vilket många gjorde också, men sen svängde det över till den asiatiska menyn (nr3). Det var den menyn jag var mest sugen på ärligt talat och som jag trodde att min syster och svåger skulle tycka om. Får se vad övriga middagsgäster, dvs. mina föräldrar och min bror och svägerska tycker om det hela.
Det blir alltså denna meny som kommer serveras på fredag kväll hemma hos oss. Dock med en ändring, både syrran och sambon ville ha chokladfondanten från meny 2 till efterrätt, så så får det bli.
Funderar dock på att lägga till lite på efterrätten och tänkte mig chokladfondant med inkokta plommon i mousserande vin, med stjärnanis och vanilj och en kula gräddig hemgjord glass till det. Får för mig att stjärnanisen bidrar med lite asiatiskt till desserten och plommonen känns som om jag vill få in i det hela med tanke på svärföräldrarnas dignande plommonträd.
Det blir till att förbereda en hel del i kväll. Glassen går ju på ett kick att göra, och sen sköter den sig själv i frysen över natten. Vårrullarna brukar jag låta gästerna göra, så det får syrran och svågern hjälpa till med medan vi sippar på en drink och jag fixar övriga maten. Middagen är inte förrän kl. 19, så jag har tid på mig.
Bordet måste ju dukas också, vilket jag alltid gör kvällen innan om det är möjligt. Det asiatiska temat får speglas även på bordet. Tror jag kör på svart, rosa och vitt. Enkelt med tanke på att våran servis är svart och vit. Svarta och vita servetter till det och rosa orkidéer.
Till asiatisk mat är det gott med vitt vin, gärna av typen Gewurztraminer eller Riesling. Passar mig perfekt eftersom de vinerna är lite sötare.
Menyförslag nummer 1 är dock inte helt glömd. Den ska vi bjuda vänner på här senare i höst. Är himla sugen på den pannacottan, tror att den äppelpajsliknande smaken kommer bli bra. Ska även bli spännande att se hur päronen gör sig i en gratäng. Intressant och annorlunda!
I kväll blir det kyckling, med tomatbulgur. I alla fall enligt denna veckas matsedel. Men sambon kan också ha tänkt ut något annat. Blir spännande att se. Hur som helst skulle han laga middagen i kväll.