Hej och grattis på Nationaldagen.
En strålande dag, som gjord för utflykter, trädgårdsfix och fika utomhus.
Vi startade dagen med en svensk frukost i form av nykokt rabarberkräm och äggmackor med kaviar på nygräddat rågsiktsbröd.
Rabarberkrämen gör du snabbt och enkelt och den är supergod vilken tid på dagen som helst. Bra mellanmål för barnen.
Du behöver:
500 g rabarber
1 1⁄2 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Skala rabarbern om stjälkarna är grova. Skär i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen koka upp snabbt. Klart!
Låt krämen svalna lite innan du serverar den med mjölk.
Idag blir det utflykt till Lindesbergs plantmarknad. Mini-me blev såld när hon hörde att de har kaniner.
Vad ska ni göra idag?
Ha en underbar dag!
Kram Christine