Hej,
Vecka 21 varje år är det Rabarberfestival i Sörmland. Jag tänker alltid att jag ska åka till något trevligt ställe och njuta av goda saker med rabarber i denna vecka, men än så länge har jag bara lyckats med det ett år. Trodde att jag skulle få till det i år men det blev ändrade planer. Men bara för att jag inte kommer till Sörmland betyder det inte att rabarbern glöms bort. Min egna lilla planta jag köpte det där året när jag kom iväg på rabarberfestivalen åt Ruffe upp. Nu när han inte finns längre kanske jag vågar köpa en ny planta så att jag kan skörda min egna rabarber. Till dess får jag stora fång från mamma och pappa.
Så denna vecka har jag tänkt dela med mig av ett rabarberrecept varje dag.
Det här är måndagens recept. Rabarberkräm. Så enkelt och så gott.
Allt du behöver är:
500 g rabarber
1,5 dl strösocker
4 dl vatten
2 msk potatismjöl
Gör så här:
Skär rabarbern i bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min.
Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen koka upp.
Servera kall eller varm, med mjölk.
Jag äter min kall till eftermiddagsfikat.
OBS! Tänk på att inte koka rabarber i aluminiumkärl! Syran i rabarbern gör att kastrullen fäller ut aluminum och det är inte bra att få i sig.
De flesta kastruller (t.ex. IKEA) är dock gjorda av rostfritt stål.