Hej,

Sitter i källaren och fryser, har redigerat bilder och tänkte dela med mig av veckans meny, som hittills har varit rätt lyckad om jag får säga det själv. Jag har fått Mini-me att släppa sargen och våga smaka maten jag lagar vilket jag så klart är väldigt nöjd med. Sambon menar att jag inte behöver skryta om det, nästa gång är det hans tur hävdar han medan jag gör en liten segerdans i köket (utan att Mini-se såg mig, vill ju inte jinxa resten av veckans middagar).

Efter de orden gick jag och hjälpte Mini-me att duscha och tvätta håret och sen läste jag en saga för henne. Sambon gick ut på en promenad och har inte synts till sen dess. Det var nästan två timmar sedan. Jag känner min sambo, jag känner honom mycket väl. Han är underbar människa (kan vara) men han är INTE en människa som tar två timmar långa promenader. Det är mer min stil. Så vart är han? Har han stukat foten och ligger i ett dike någonstans, eller sitter han hemma hos grannarna och snackar? Ska jag bli orolig eller ska jag fortsätta med mitt? Eftersom jag sitter och bloggar just för tillfället har jag väl vält det andra alternativet, jag är van. Han kommer snart. Om inte lär ni höra om det här med.

Denna vecka har jag skippat träningen och inte haft några möten på kvällarna! Det känns så där att inte träna men samtidigt oerhört skönt. Tänk vad man kan hinna med när man inte kommer hem sent från jobbet, bara för att byta om och åka till gymmet och komma hem efter att Mini-me har lagt sig. Hon brukar dock aldrig ha somnat innan jag kommer hem, ligger och väntar på mig, men ändå. Jag missar några timmars värdefull tid med familjen. På torsdag ska jag dock springa Vårruset, det får bli denna veckas motion. I helgen ska de målas hemma hos mamma och pappa. Det blir träning för armarna och kanske kan jag göra squats samtidigt. Lite vardagsmotion går alltid att  klämma in.

Åter till maten!

Eftersom jag inte har tränat eller haft annat inbokat på kvällarna så har jag hunnit laga mat till familjen. Sambon har annars skött det där rätt bra. Jag säger rätt bra för hans förkärlek till snabbmakaroner och färdiga köttbullar är inte OK med mig. I måndags när jag kom hem såg jag den där påsen med Felix frysta köttbullar ligga vid spisen, jag kom hem i grevens tid. Jag skrek rakt ut att de där gummibollarna inte kom i närheten av stekpannan. Här skulle lagas riktig mat. Det blev falukorv i ugn, med basilika och soltorkade tomater, och färsk pasta till. Vi satt vid matbordet och åt, som riktigt folk, istället för att skyffla undan den femtioelfte reklamhögen från den stora köksön, som blir mindre ju mer reklam som samlas där, för att få plats att sitta och äta. Det kändes bra. Mini-me skulle inte ha min korv och inte pasta, hon skulle ha spagetti. Jag har en gång för alla tröttnat på att det petas med maten så denna vecka bestämde jag mig för att det som bjuds är det som finns, vill man inte ha måste man inte äta men då får man gå hungrig från bordet. Sambon är vek och ville ge henne något annat men jag visste att hungern skulle ta över. Efter att korven skrapades ren från basilika och soltorkade tomater åt Mini-me både av den och den färska tagliatellen.

Falukorv i ugn matikvadrat.se

Samma sak idag; då jag gjorde köttfärslimpa. Gråt och skrik att hon minsann inte skulle äta det där. Hon skulle ha köttbullar. Men det är ju en jätteköttbulle sa jag. Jaha, är det sa Mini-me. Det slutade med att hon åt två stora bitar köttfärslimpa och tyckte det var gott. Visserligen åt hon snabbmakaroner till (den veka fadern hann före mig där) istället för klyftpotatis men jag är inte den som är den. Jag är glad att hon smakade och åt av det jag lagade.

Så här ser då veckans meny ut; det är hyfsat Mini-me-vänligt och jag hoppas att hon ska fortsätta äta maten.

Veckans meny 19-25 maj

Den fina bilden är tagen på Yxtaholms slott på Mors Dag 2012.

Imorgon blir det minestronesoppa, något barnen ofta bjuds på på dagis och går hem hos Mini-me, vi får se vad hon säger om min variant.

På torsdag springer jag som sagt Vårruset och efter det blir det goda sesamnudlar för min del. Mini-me kanske har turen att få pannkakor då.

På fredag ska jag testa in nya buffalo wing sauce och göra en gratäng som jag har sett på Pinterest. I typisk amerikansk anda är det en rätt med extra allt. Bakad potatis, kyckling, bacon och ost. Inte nyttigaste rätten men är det fredag så är det.  På lördag och söndag ska vi hjälpa mina föräldrar att måla så jag hoppas på bra väder. Mors dag är ju på söndag så egentligen borde väl maten på helgen byta plats, det känns ju lite trevligare.Frittatapastan kan nog få bli lunch en av dagarna.

Någon mer än jag som ska springa Vårruset? Vi kanske ses!

Kram Christine

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Rågsiktslimpor som jäser under gräddningen

2020-03-23 22:55:46
christine95hotmail-com

18

Sommardrinkar x 2

2019-05-04 21:51:13
christine95hotmail-com

18

Bearnaisesmör – sommarens godaste smör

2019-04-27 08:20:51
christine95hotmail-com

18

Sommarplaner

2019-04-25 21:35:48
christine95hotmail-com

18

Sommardessert med jordgubbar, kokos och passionsfrukt

2018-06-26 07:33:19
christine95hotmail-com

18

Nystädat skafferi och sommarens bästa bricka

2018-05-05 09:49:53
christine95hotmail-com

18

Sommarlandsparty

2017-08-06 15:21:48
christine95hotmail-com

18

Fjällen på sommaren

2017-07-11 22:14:06
christine95hotmail-com

18

Pimm’s cup för att fira Wimbledon (eller fredag och sommar)

2017-07-07 09:19:48
christine95hotmail-com

18

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273