Eftersom temperaturen numera säger att det är vår så är det därmed hög tid att grilla. Vi grillade i lördags, dock under sämre väderförhållande, någon som minns snön som föll i lördags?

Jag köpte hela kycklingar som vi styckade (rätt otrevligt ord egentligen) och marinerade med en bbqmarinad med öl.
En lite annan variant av ölkycklingen som jag har skrivit om tidigare.

Den här marinaden tror jag är god till kycklingvingar, som man antingen grillar eller ugnssteker.

20130416-175916.jpg
Det här behövs till ca 6 dl marinad:
2 dl tomatpuré
1 dl barbecuesås (jag använde Sweet Baby Ray’s, finns i flera olika smaker)
3 dl öl, gärna mörkt
1 stor vitlöksklyfta, pressad
2 tsk farinsocker
1 msk worcestersås
1 msk kinesisk soja
5 stänk tabasco

Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna i en burk med skruvlock eller flaska med vid öppning. Skaka om väl och låt stå ett dygn.
2. Skivat kött penslas med marinad och får ligga och dra en kvart före grillningen. Helt kött penslas den sista kvarten av grillningen med marinaden.

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Kanelbullebollar

2019-10-04 13:48:56
christine95hotmail-com

8

Oktoberljus

2019-10-01 21:20:27
christine95hotmail-com

8

Tacos och Banoffee

2019-09-21 20:20:09
christine95hotmail-com

8

Tortilla med ädelost och plommon

2019-08-23 12:19:49
christine95hotmail-com

8

Ugnsbakade plommon till både frukost och mellanmål

2019-08-19 22:30:22
christine95hotmail-com

8

Krämig dijon- och vitlökssås med honung

2019-08-13 13:22:06
christine95hotmail-com

8

Krossad potatis och vitlökssmörsfyllda champinjoner

2019-08-10 17:41:44
christine95hotmail-com

8

Vitlöksbakad briedipp

2019-08-09 17:38:38
christine95hotmail-com

8

Mojitokladdkaka

2019-08-07 19:19:45
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273