Pink = English
Jag är lite dagvill och missade att det var fredag i fredags, så det blev aldrig någon drinktips.
Ooops, men jag slår på stort nu istället, och tipsar er om en lyxig drink ni kan göra till nyårskvällen. Det är en bål som förenar champagne med gin och limoncello. Starkt kan tyckas och det kanske det är (har inte prövat den själv än, men hoppas att de andra festdeltagarna tycker den är OK till 12-slaget)
Jag tycker drinken förmedlar en glamorös känsla som påminner om första hälften av 1900-talet. Speciellt med tanke på glasen.
Det är svårt att hitta en alkoholfri variant på denna bål, men man borde kunna använda sig av alkoholfritt bubbel, sockerlag smaksatt med citron och toppa med fruktsoda. Mynta och is därtill ger en finfin drink även för de som inte vill ha alkohol.
I seem to have lost track of which day it is. Because on Friday I forgot it was Friday, hence no drink tip.
Oooops, but better late than never, and I have got a fabulous drink for the last night of the year. A punsch combining champagne with gin and limoncello. Might be a bit strong, I wouldn’t know as I haven’t tried it yet but am hoping the others at tomorrow’s dinner will find it a very good drink to toast in the new year with.
I think the drink evokes a glamorous feeling of a bygone era, especillay considering the glass in the photo.
It’s hard to make a non-alcoholic version of this punsch, but try using non-alcoholic bubbly, a lemon flavoured syrup and Kool-Aid or soda water. Fresh sprigs of mint and lots of ice should make it a fine drink, for those who prefer to stay sober.
Foto: Annika Broman
Receptet är från Allt om mat och skulle funka väldigt bra som en välkomstdrink på ett bröllop. Den som ändå fick gifta sig. Jag har så många bra idéer jag vill använda 😉
This drink would be perfect to use for the Toast for the bride and groom at a wedding. Oh if only I could get married I have so many good ideas I want to put to use 😉
Till 6 glas behöver du:
1 flaska (75 cl) champagne eller mousserande vin
0,5 dl gin
1 dl limoncello
färsk mynta
is
(färska jordgubbar)
Gör så här:
Blanda gin, limoncello, myntablad och is i en bålskål. Toppa med champagne eller mousserande. Garnera eventuellt med jordgubbshalvor eller rosenblad. Servera genast.
For 6 glasses you’ll need:
1 bottle of champagne or sparkling wine
0,5 dl gin
1 dl limoncello
fresh mint
ice
(fresh strawberries)
Instructions:
Mix gin, limoncello, mint leaves and ice in a punsch bowl. Top up with the champagne or sparkling wine.
Garnish with fresha halved strawberries or rose petals.
Serve immediately