Hej,
Jag bakade dem tidigare i veckan, för första gången. Var inte så nöjd med dem när de kom ut ur ugnen men de visade sig vara väldigt goda och alla jag har bjudit dem på har tyckt om dem och frågat efter receptet.
So, here it comes!
Snickerdoodle blondies, en ugnsplåt, ca 24 st
Jag utgick från grundreceptet på blondies från Leilas bok One more slice och drog bort och la till så man kan säga att det är mitt eget recept 😉 , men blondies kan du hitta recept på på nätet. Det är ett amerikanskt (som det mesta i bakväg) påfund. Snickerdoodle-grejen är helt enkelt kanel-och sockerblandningen som strös ovanpå.
Förvänta er ingen smet när ni bakar detta, det blir mer som en seg deg. Man häller inte den i formen utan man får smeta ut den. Det är inget konstigt och ni har inte gjort fel, det ordnar till sig i ugnen.
450 g mjukt smör, låt det stå framme bra länge (det tjänar ni på vid vispningen när er elvisp slipper jobba för sitt liv.)
2 dl socker (mycker socker i denna kaka, strösockret kan därför gärna bytas mot Stevia strö)
3 dl ljust muscovadosocker eller farinsocker
1 msk vaniljsocker eller motsvarande mängd vaniljpulver
6 ägg
7,5 dl vetemjöl (låter galet mycket men smeten kommer gå ihop)
1 msk bakpulver
1 tsk salt
2 msk strösocker
2 tsk kanel
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader C. Vispa smör, strösocker, farinsocker och vaniljsocker/vaniljpulver vitt och krämigt (jag fick det inte att bli exakt så, mer grynigt men det blev bra ändå).
Rör ner ett ägg i taget.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd ner i smeten.
Lägg ett bakplåtspapper i en ugnsplåt med kant och bre ut smeten i plåten. Försök få smeten så jämnt fördelad som möjligt.
Blanda kanel och strösocker och strö det över hela kakan.
Grädda i ca 20-5 minuter. Skär i bitar när kakan fortfarande är varm.
När allt är sagt och gjort och sista smulan uppäten så måste jag ändå säga att jag tycker bättre om brownies 🙂
Kram Christine