Igår svängde jag ihop en äppelpaj efter ett läsarrecept i Buffé-tidningen. Väldigt snabbt och enkelt. Ska bjuda på den på ett möte idag, så blir spännande att se vad omdömet blir.
Ta 600 g äpplen, klyfta och kärna ur. Lägg i en ugnsäker form.
Hyvla ca 130 g smör över.
Använd ett paket mjuk pepparkaksmix och strö över äpplen och smör.
Grädda i ca 25-30 minuter i 225 grader varm ugn.
Njut av doften av pepparkaka som sprider sig i huset!
Jag hade ugnen på 200 grader varmluft och hade inne pajen i knappt 25 minuter men lyckades bränna den lite ändå. Som tur vad gick det brända att få bort eftersom kakmixen var lös.
Nästa gång ska jag dock smörja formen och sen ha kakmixen över äpplena och sisy hyvla på smöret. Har gjort paj så förut och det blir ett jättgott knäcktäcke.
Hoppas dock att pajen smakar gott!

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
18

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
18

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
18

18

Julkalendern 20121 – lucka 15 – glöggkokta revbensspjäll med glögg-glaze
18

Julkalendern 2021 – lucka 13 – croissantbullar med pepparkaksdeg
18

Julkalendern 2021 – lucka 9 – varma mackor med ginsenap och grönkål
18

Julkalendern 2021 – lucka 5 – fantastiska filmjölksmuffins med lingon
18

Julkalendern 2021 – lucka 2 – grönkålspasta med ädelost och bacon
18