Igår svängde jag ihop en äppelpaj efter ett läsarrecept i Buffé-tidningen. Väldigt snabbt och enkelt. Ska bjuda på den på ett möte idag, så blir spännande att se vad omdömet blir.

20121022-100140.jpg
Ta 600 g äpplen, klyfta och kärna ur. Lägg i en ugnsäker form.
Hyvla ca 130 g smör över.

20121022-100248.jpg
Använd ett paket mjuk pepparkaksmix och strö över äpplen och smör.

20121022-100536.jpg
Grädda i ca 25-30 minuter i 225 grader varm ugn.

Njut av doften av pepparkaka som sprider sig i huset!

Jag hade ugnen på 200 grader varmluft och hade inne pajen i knappt 25 minuter men lyckades bränna den lite ändå. Som tur vad gick det brända att få bort eftersom kakmixen var lös.
Nästa gång ska jag dock smörja formen och sen ha kakmixen över äpplena och sisy hyvla på smöret. Har gjort paj så förut och det blir ett jättgott knäcktäcke.

Hoppas dock att pajen smakar gott!

Print Friendly, PDF & Email
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273