Hej,
Jag förbereder morgondagens efterrätt: creme brulee. Jag tänkte ha i äppelkompott, enligt min sambo ett sätt att förstöra den bästa av desserter.
Men jag tycker att 1+1=3, dvs man får bara mera gottigott! Hur fel kan det bli liksom?
Det är väldigt enkelt, du behöver:
4 äpplen, gärna röda
0,75 dl socker
1 dl vatten
1 kanelstång
Gör så här:
Kärna ur och tärna äpplena.
Lägg hälften av dem i en kastrull med övriga ingredienser.
Låt koka i ca 10-15 minuter till äpplena är mosiga.
Lägg i resten av äppelbitarna och koka i 5 minuter till.
Klart!
Skalet ger fin färg till kompotten men man kan givetvis skala äpplena om man hellre vill det.
Går att använda/servera till t.ex. panna cotta, creme brulee, vit chokladmousse eller till vaniljglass.

Julkalendern 2021 – lucka 24 – inkokta päron med vanilj och rosmarin
8

Julkalendern 2021 – lucka 22 – brysselkål med apelsin- och vitlökssmör
8

Julkalendern 2021 – lucka 20 – cake pops med pepparkakssmak
8

8