Hej,
Jag förbereder morgondagens efterrätt: creme brulee. Jag tänkte ha i äppelkompott, enligt min sambo ett sätt att förstöra den bästa av desserter.
Men jag tycker att 1+1=3, dvs man får bara mera gottigott! Hur fel kan det bli liksom?

20120927-220210.jpg
Det är väldigt enkelt, du behöver:
4 äpplen, gärna röda
0,75 dl socker
1 dl vatten
1 kanelstång

20120927-220539.jpg
Gör så här:
Kärna ur och tärna äpplena.
Lägg hälften av dem i en kastrull med övriga ingredienser.
Låt koka i ca 10-15 minuter till äpplena är mosiga.
Lägg i resten av äppelbitarna och koka i 5 minuter till.
Klart!

Skalet ger fin färg till kompotten men man kan givetvis skala äpplena om man hellre vill det.

Går att använda/servera till t.ex. panna cotta, creme brulee, vit chokladmousse eller till vaniljglass.

20120927-220615.jpg

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts

Daim- och kolasemifreddo med blåbär

2020-04-27 17:10:52
christine95hotmail-com

8

Tips på aktiviteter för påskhelgen

2020-04-11 01:49:51
christine95hotmail-com

8

Romröra med rödlök och pepparrot

2020-03-26 15:58:23
christine95hotmail-com

8

Rågsiktslimpor som jäser under gräddningen

2020-03-23 22:55:46
christine95hotmail-com

8

Pasta pollognese med pizzasmak

2020-03-02 21:12:56
christine95hotmail-com

8

70% på Accent

2020-02-27 06:53:20
christine95hotmail-com

8

Tonfiskpasta med paprika och chili

2020-02-24 15:45:00
christine95hotmail-com

8

Fluffiga frallor på 15 minuter

2020-02-23 09:41:52
christine95hotmail-com

8

Stekt ris med bacon och grönsaker

2020-02-17 21:57:39
christine95hotmail-com

8

Tillbaka

2020-02-16 22:11:55
christine95hotmail-com

8

Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273