Till födelsedagslunchen i lördags gjorde vi glass. Eller rättare sagt, Mini-me gjorde glassen.
För så enkel var den!
Hon tycker att det är så roligt att hjälpa till med matlagning och bakning och dessutom älskar hon glass,
så på sin födelsedag, efter att vi varit och hälsat på Pettson och Findus, fick hon göra jordgubbsglass.
Glassen innehåller bara tre ingredienser och görs på ett kick.
©Matikvadrat.se
Du behöver:
1 liter färska jordgubbar (frysta eller annan frukt eller bär funkar säkert minst lika bra)
200 g socker
5 dl crème fraiche (ta den fetare varianten)
Gör så här:
Mixa bär och socker, blanda med crème fraichen i en skål. Ställ in skålen i frysen 1-2 timmar.
Ta ut den och vispa glassmeten med en elvisp. Ställ tillbaka skålen i frysen i ca 1-2 igen.
Ta ut den och vispa smeten en andra gång med elvisp.
Efter detta häller du smeten i en glassbytta eller liknande och ställer in i frysen minst 6 timmar, gärna över natten.
Ta ut glassen en liten stund innan servering, eftersom den blir ganska hård.
Vispandet är till för att få bort iskristallerna som bildas i glassen, så att du får en krämig glass istället för en som känns som snöslask när man äter den.
Easy peasy, eller hur?