När jag klev ut från jobbet idag kom det stora tunga regndroppar, och fler blev de. Tur att jag inte hade en vit t-shirt på mig idag 🙂

Första dagen tillbaka i verkligheten för Mini-me och sambon. Den ena sjöng och studsade runt i morse, den andra gick knappt att få upp ur sängen. Ni kanske kan gissa vem som gjorde vad 😉

Jag tycker om sommaren men min favoritårstid är HÖSTEN. Alla säsonger har sin tjusning men jag tycker det är så skönt när man kommer tillbaka till rutinerna, det inte gör något om det regnar, man kan tända ljus och slipper dåligt samvete för att man sitter inne.

Hösten är nystart. Jag älskar det! Nu börjar katalogerna med skolsaker komma i brevlådan. Jag vet att det är reklam men jag är barnsligt förtjust i allt sådant, har alltid varit. Jag var ett av få barn som längtade till skolstarten. Fundera ut vilket papper jag skulle ha till bänken och slå in böckerna i, nya pennor, pennfodral och block.

Ja, jag vet, jag var och är en liten tönt 🙂

Jag skriver även dagbok. Är det någon mer som gör det? Har gjort det ända sen jag lärde mig skriva, med vissa avbrott. Det är hysteriskt roligt att läsa gamla dagböcker, ens bekymmer såg liiite annorlunda ut när man var 7 eller 15 år 🙂 Det är dessutom utmärkt och billig terapi. Att skriva av sig känslor och tankar är skönt. Det hjälper i alla fall mig att få perspektiv på saker och ting.

Den här, i rött skinn, skulle jag kunna tänka mig nu. Himla snygg!

Jag hade sådana där dagböcker med litet lås och nycklar. Det hjälpte ju inte riktigt, de var lätta att få upp. Mina syskon läste mina dagböcker när jag var yngre. Kändes hemskt när jag insåg det, mina innersta tankar och känslor var ju liksom inte till för andra att ha roligt åt.

Så känner jag fortfarande.

Ikväll blir det tända ljus, en kopp te och fortsatt läsning av boken Tisdagarna med Morrie.

Någon som läst den?

En bok som handlar om att ta tillvara livet och människorna man har runt omkring sig.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
Related Posts
Fatal error: Uncaught Exception: 12: REST API is deprecated for versions v2.1 and higher (12) thrown in /storage/content/90/144790/matikvadrat.se/public_html/wp-content/plugins/seo-facebook-comments/facebook/base_facebook.php on line 1273